joi, august 11, 2022

Coronavirus în România, 21 Februarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.694 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 85 de decese. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai interesa: Cum vor fi influențate zodiile de luna plină din 1...

În România au fost vaccinate ieri mai puțin de 4.000 de persoane, dintre acestea doar 440 au primit prima doză, în timp ce aproape 2.000 au făcut și doza Booster. Până în prezent în România au schema completă de vaccinare mai puțin de 8.000.050 de persoane, ceea ce reprezintă circa 41% din populație, potrivit Comitetului Național de Vaccinare.

Autorităţile discută mai multe variante pentru ridicarea treptată a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, iar pentru moment nu se cunosc detalii legate de momentul începerii relaxării sau care vor fi primele activităţi vizate.

Te-ar mai interesa: Un AVC poate fi observat înaintea producerii. Iată...

Portul măştii de protecţie va rămâne la nivel de recomandare

Responsabilii din domeniu au subliniat însă în repetate rânduri că deciziile vor fi luate în funcţie de modul în care evoluează situaţia din spitale şi că indiferent de etapele relaxării, portul măştii de protecţie va rămâne la nivel de recomandare.

Şi profesorul de fizică Silviu Gurlui este de părere că cel mai bine ar fi ca oamenii să continue să poarte masca.

Silviu Gurlui: Oamenii trebuie să înţeleagă, fiecare în parte, indiferent că autorităţile statului anunţă sau nu un anumit comunicat, oamenii trebuie să se îngrijească într-un mod propriu. Eu cred că interdicţia purtării măştii în orice condiţii trebuie mult discutată şi să rămână la latitudinea persoanelor să o poarte atunci când mediul o cere.

Te-ar mai interesa: Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Maria Mare...

Un alt beneficiu al purtării măştii de protecţie sanitară este că ne fereşte de cantitatea mare de poluare din aer. Profesorul Silviu Gurlui face o legătură între gradul de răspândire a noului coronavirus şi aerul greu de respirat din marile oraşe.

Silviu Gurlui: Dacă vorbim de poluare, au fost perioade de timp unde ritmul acesta de infectare este mai mare pentru că este asociat cu poluarea, adică este asociat cu anumite intervale de timp şi mai ales seara, unde poluarea mai mare, amplificând o potenţialsă rată de infectare. Dacă ştiam anumite intervale de timp, sigur că oamenii puteau mai uşor să se adapteze şi să poarte masca corespunzător.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Ministerul Mediului a avertizat recent că în această perioadă ne-am putea confrunta cu o creştere a concentraţiei poluanţilor din aer, din cauza condiţiilor meteo, informează RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private