Categories: Expertul zilei

Covid-19. Noua schemă de tratament a medicului Ion Alexie. „Cel mai important indicator este măsurarea oxigenării sângelui”

Covid-19. Noua schemă de tratament a medicului Ion Alexie. „Cel mai important indicator este măsurarea oxigenării sângelui”.

Cristi Brancu prezintă, pe pagina sa de Facebook, noua schema de tratament îmbunătățită a celebrului medic infecționist Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas. Această nouă schemă s-a dovedit a fi eficientă pentru pacienții săi bolnavi de Covid-19. Totodată, acesta menționează schimbările care au avut loc în ce privește evoluția simptomelor bolnavilor în ultimul timp.

„O ANALIZA ESENȚIALĂ de la Dr. Alexie din Las Vegas. Noutăți!Dupa ce a fost pus diagnosticul infectiei Covid 19, tratamentele depind aproape EXCLUSIV de oxigenarea singelui masurata cu Pulseoximentrul.
Multi pacienti pot avea oxigenarea scazuta, dar se simt inca bine sau foarte bine (Happy Hypoxia).
Acesti pacienti sunt cei care mor subit in somn sau se deterioreaza foarte repede si ajung pe ventilatoare la terapie intensiva. Cel mai important indicator este masurarea oxigenarii singelui!!!

Unii pacienti cu oxigenare scazuta nici macar nu tusesc , nu au febra si nu simt ca nu pot respira bine la inceputul bolii.

Daca oxigenarea este de 95% sau mai mare si pacientii nu se simt foarte rau, sau nu arata foarte bolnavi, acestia sunt tratati numai cu:

1. Zinc 220 mg pe zi
2. Vitamina D3 2000 unitati pe zi
3. Vitamina C 1 gram pe zi
4. Daca nu au contraindicatii si numai sub suprevegherea medicului sunt tratati cu Heparina subcutanata sau Eliquis sa se previna microcheagurile de singe care se formeaza in tesutului pacientilor cu aceasta infectie. Daca nu se pot folosi aceste doua medicamente se poate utiliza Aspirina 150 mh pe zi. Toate aceste tratamente la pacientii cu oxigenare normala se folosesc pentru 10 zile”, a dezvăluit medicul infecționist.

Noua schemă de tratament a medicului Ion Alexie, în cazul în care oxigenarea este de 94% sau mai mică

Medicul Alexie a mai spus că unii pacienți cu oxigenare scăzută nici măcar nu tușesc, nu au febră și nu simt că nu pot respira bine, la începutul bolii. Dacă oxigenarea este mai mică de 94%, pacientului trebuie să i se facă o Tomografie la plâmâni și să fie tratat imediat cu:

„Daca oxigenarea este consistent de 94% sau mai mica, pacientului cu Covid trebuie sa i se faca o Tomografie la plamini si sa fie tratat imediat cu:

1A. Plasma convalescenta cu concentratie mare de anticorpi impotriva virusului SARS-Cov 2. Acesta plasma este colectata de la pacientii care s-au vindecat de boala Covid 19.
1. Dexametazona 6mg pe zi timp de 10 zile este singurul medicament care a fost dovedit pina acum sa scada mortalitatea.
2. Remdesivir (sau alt antiviral daca nu exista Remdesivir). Alte antivirale aflate in studii clinice sint Favipiravir si Umifenovir (Arbidol). Hidroxiclorochina este controversata, dar unii medici o folosesc daca nu au Remdesivir.
Un ultim studiu coordinat de OMS a aratat ca niciun antiviral nu micsoreaza mortalitatea, dar multi specialisti au criticat modul in care s-a efectuat studiul si disconsidera rezultatele finale ale studiului).
3. Heparina subcutanata sa se previna cheagurile de singe. Se poate folosi si un aticoagulant oral cum ar fi Eliquis. Aspirina 150 mg pe zi este si ea folosita de unii medici daca nu se poate folosi Heparina sau Eliquis
4. Daca testul de singe DD ( D dimer) este crescut si daca nu sunt contraindicatii pacientul ar trebui anticoagulat pentru ca deja cel mai probabil are microtrombi in corp. Daca este anticoagulat, pacientul trebuie monitorizat cu atentie sa nu singereze.
5. Vitamina D3 2000 unitati pe zi si Zinc 220 mg pe zi.
6. Famotidina 20 mg pe zi.
7. Oxigen in functie de nevoi.
8. Diuretice la pacinetii cu hipoxie avansata sa se previna acumularea apei in plamini.
9. Daca SI NUMAI DACA in singe pacientul are testul Interleukinei 6 (IL-6) crecut se poate considera folosirea anticorpului monoclonal Tocilizumab.
10. Doxiciclina 100 mg din 12 in 12 ore pentru 7-10 zile se foloseste impreuna cu Ceftriaxona (sau Cepfodoxima) se folosesc la pacientii care au sau sunt suspectati de pneumonie bacteriana.

La gravide Doxiciclina este inlocuita cu Azitromicina daca pe EKG intervalul QTc nu este prelungit.

Daca febra si simtomele pulmonare sint trecute la definitia de caz, acestea nu trebuie sa fie eliminatorii si pacientilor sa nu li se spuna ca nu au Covid 19 daca nu au febra. Fiecare pacient trebuie evaluat in functie de simtome si de oxigenarea singelui.
La definitia de caz pe primul loc ar trebuie sa fie oxigenarea scazuta a singelui.
Cel mai periculos factor de risc dupa parerea mea este OBEZITATEA si nu neaparat diabetul sau bolile cardiovasculare diagnosticate in trecut sau la momentul diagnosticului Covid 19.
Pacientii cu factori de risc si asimtomatici care sint trimisi acasa TREBUIE sa fie monitorizati atent si odata la 1-2 zile sa li se masoare oxigenarea singelui
cu Pulseoximetrul.
Daca oxigenarea scade sub 94% pacientul trebuie internat in spital.
La GRAVIDE se aplica acelasi tratament cu exceptia Doxiciclinei explicata mai sus.
Va doresc sanatate maxima!”, este mesajul doctorului Ion Alexie.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

3 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

4 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

5 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică