vineri, ianuarie 27, 2023

Adina Alberts prezintă schema de tratament pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul Adina Alberts publică schema de tratament standard pe care medicii de familie ar putea să o recomande pacienţilor cu forme uşoare de COVID-19.

„Dragi colegi, medici de familie! Mă adresez dvs în mod special acum, pentru că pe umerii dvs va cădea, în curând, greul acestei pandemii!
Trebuie să gestionați prin telefon mii de situații medicale. Trebuie să oferiți explicații, să dați rețete, să acordați atenție și grijă tuturor celor care din nefericire se vor infecta cu SARS-Cov2. Și nu vor fi puțini!
Este multă muncă. Trebuie să aveți disponibilitate pentru a spune mereu „prezent”. „Linia întăi” se muta încet, încet către dvs, în cabinetele și pe telefoanele/ laptopurile dvs.
Fac un apel la toleranță și înțelegere. Ca de obicei, EU ÎNCERC SĂ AJUT! De aceea voi posta mai jos, schema clasică de tratament în cazul în care cetățenii au neșansa de a fi testăți pozitiv la SARS-Cov2”, a scris dr. Adina Alberts.

Adina Alberts prezintă schema de tratament pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19

„Marea majoritate a medicilor de familie sunt de acord cu această schemă de tratament:
1. Azitromicina cp de 500 mg, 1cp/ zi, 5-7 zile.
2. Paracetamol cp de 500 mg, 1cp la 8 ore, în caz de febră sau dureri, 14 zile.
3. Aspenter, cp de 75 mg, 1 cp pe zi, 14 zile.
4. Medrol cp 4 mg, 1 cp /zi timp de 2 zile, apoi 2 cp/zi încă 2 zile, apoi câte 3 cp/zi până la 10 zile, la ora 10 dimineața.
5. Protecție gastrică. Sunt multe variante. De exemplu: Omeran cp 20 mg, 1 cp la 12 ore, 14 zile.
6. Vitamine C 2 g/zi, 14 zile
7. Vitamina D 1000 UI/ zi, 14 zile.
8. Zinc cp 25 mg, 2 cp/zi, 14 zile.
9. Probiotice. Sunt multe variante. De exemplu: Linex forte cp 60 mg, 1-2 cp pe zi, 14 zile.
10. Antitusive. Sunt multe variante. De exemplu: BronhoKlir, 5 ml de 3 ori/zi, cât persistă tusea.
11. Septosol cu albastru de metilen pentru igiena orofaringiană, 1-3 cp/zi, 14 zile
12. DIETA HIPOSODATĂ cât timp durează administrarea preparatelor cortizonice. ( Medrol, Dexametazona)
Preparate de genul suplimentelor alimentare precum Quercitină, Echinaceea, Cătină, Extract de coacăz negru, Propolis, Coenzima Q10, etc, sunt binevenite în aceste vremuri. E bine să le aveți în casă și să vi le administrați și preventiv. Pe rând.
Rog medicii de familie care văd această postare, să ne semnalizeze modificări și/sau completări la schema de tratament de mai sus, dacă acest lucru se impune. Mulțumesc anticipat!”, a fost mesajul medicului Adina Alberts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private