Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se pregatesc in general de Craciun si de Paste.
Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti. Va prezentam o reteta simpla la care un o sa munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos.
Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
200 g zahar
5 galbenusuri
500 ml lapte
200 g unt
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
1 esenta de vanilie
Ingrediente umplutura:
4 albusuri
4 linguri de zahar
3 linguri cacao
1 esenta de rom
250 g miez de nuca
100 g stafide
250 g rahat
Cum prepari
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu o lingura de zahar si putina faina. Se lasa maiaua la crescut.
Continuarea pe lyla.ro.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…