Categories: Stil de viaţă

Cozonaci de casa. Cea mai buna reteta pentru cozonacii romanesti

Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care  invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se  pregatesc in general de Craciun si de Paste.

Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti.  Va prezentam o reteta simpla  la care un o sa  munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos.

Ingrediente:

1 kg faina

50 g drojdie

200 g zahar

5 galbenusuri

500 ml lapte

200 g unt

coaja de la o lamaie

coaja de la o portocala

1 esenta de vanilie

 

Ingrediente umplutura:

4 albusuri

4 linguri de zahar

3 linguri cacao

1 esenta de rom

250 g miez de nuca

100 g stafide

250 g rahat

Cum prepari

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se  amesteca cu o lingura de zahar si putina faina. Se lasa maiaua la crescut.

Continuarea pe lyla.ro. 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

4 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

5 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

5 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

6 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

6 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic