Categories: Expertul zilei

Creierul poate fi păcălit să gândească pozitiv. Un medic a divulgat secretul

Până la războiul din Ucraina viața oamenilor era ok. Acum anxietatea îi întoarce pe dos.
De două săptămâni, războiul din Ucraina a provocat oamenilor stări pe care, uneori, nu le poți descrie în cuvinte. Un soi de anxietate latentă, care se rostogolește din creier în stomac, și invers.

Creierul poate fi păcălit să gândească pozitiv. Un medic a divulgat secretul

E foarte greu ca în această periuoadă tulbure să ne găsim echilibrul. Medicii vin cu recomandări interesante pentru a nu lăsa loc anxietății să se instaleze.

„Trebuie să ne concentrăm asupra noastră, asupra vieții noastre de zi cu zi și din ea, așa cum stoarcem o lămâie, să scoatem elementele bune care ne pot ajuta și care sunt reconfortante pentru noi. Dacă nu facem acest lucru, elementele negative se agață de noi. Sunt ca niște scame care se agață imediat de noi deoarce creierul este făcut să găsească lucruri rele în jur pentru a se feri de ele. Trebuie să reînvățăm creierul să facă un echilibru între ele. Vrei să vezi lucruri rele? Nu e o problemă, dar ia și lucrurile bune”, a declarat Prof. Ion Ovidiu Pânișoară.

Stresul este foarte mare în această perioadă

Frica a pus stăpânire pe foarte mulți oameni în momentul în care a început războiul la granița României, pornit în Ucraina de Vladimir Putin. Ce să facem pentru a reuși să fim echilibrați în această perioadă tulbure?

Există un exercițiu foarte larg

Prof. Ion Ovidiu Pânișoară a spus cum putem trece cu bine prin aceste vremuri tulburi. Atâta timp cât de-asupra României cerul este liniștit, trebuie să ne bucurăm cât mai mult, să fim raționali și calmi.

„Frica face parte din noi, este firească, dar nu trebuie să ne lăsăm cuprinși de îngrijorare. Nu trebuie să ne uităm non stop să vedem ce s-a mai spus la știri. Ne uităm o dată, vedem ce s-a spus la știri și apoi mergem mai departe. Există un exercițiu foarte larg recomandat care spunea să-ți găsești un timp pentru îngrijorări, cum ar fi o oră. Iar acest lucru ar putea însemna știrile de seară.

Nu mai deschizi televizorul din cinci în cinci minute, ci rezervă pentru acest lucru doar o oră, când există posibilitatea să afli cele mai interesante știri. Stai o oră, digeri toate acele știri, ai voie, în acel timp, să te îngrijorezi, să discuți cu familia, să vezi că toată lumea este în regulă, apoi închizi partea de știri și poți reveni la viața ta în care poți să vezi și un film, să citești o carte, să ieși puțin în natură, să te vezi cu prietenii și să te bucuri că cerul nostru este liniștit”, a spus Prof. Ion Ovidiu Pânișoară într-un interviu pentru DC Medical.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: