Categories: Ştiri sănătate

Crește numărul copiilor infectați. Specialist: „Zona roşie de pediatrie este ocupată la capacitate de 100%”

Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. În România, situația epidemiologică este foarte gravă, iar acoperirea vaccinală este extrem de scăzută.

Acoperirea vaccinală redusă ar putea afecta atât adulții, cât și copiii, în aceeași măsură. Octavian Jurma, epidemiolog, susține că acest val este caracterizat de creșterea numărului de infectări în rândul copiilor, susținând că Omicron îi spitalizează de două ori mai repede tineri.

Numărul copiilor infectați, din ce în ce mai mare

Creşte semnificativ numărul de infectări COVID-19 în rândul copiilor şi, implicit, creşte şi presiunea pe unităţile medicale cu secţii de pediatrie. De exemplu, la Timişoara, Spitalul Judeţean nu mai are niciun pat disponibil pentru copiii infectaţi cu coronavirus. S-a ajuns în această situaţie după ce rata de pozitivare s-a dublat în ultima săptămână, explică directorul spitalului, Raul Pătraşcu, potrivit RRA.

„Având în vedere numărul foarte mare de cazuri, la nivelul spitalului judeţean avem un număr crescut de internări, mai ales pe zona roşie de pediatrie care este ocupată la capacitate de 100% şi zona roşie de adulţi este la aproximativ 75% ocupată, pe ATI avem şase pacienţi.”, explică Raul Pătraşcu.

Şi, deşi este aproape imposibil să nu ne infectăm cu varianta Omicron, după cum afirma zilele trecute ministrul sănătăţii, vaccinarea este considerată în continuare vitală, pentru a nu dezvolta forme grave ale bolii, mai spune directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.

„Omicronul nu este o răceală banală şi sigur a spus asta şi dl ministru, pentru cei nevaccinaţi, pentru cei aflaţi în grupele la risc, pentru cei vârstnici, pentru cei cu comorbidităţi, faţă de o gripă sezonieră şansa de agravare şi de deces este de la trei până la zece ori mai mare, deci vaccinul ne protejează nu să ne îmbolnăvim neapărat, ci ne protejează aşa cum ştim deja şi este clinic dovedit şi ştiinţific dovedit să nu facem o formă gravă”, adaugă Raul Pătrașcu.

Recent Posts

HOROSCOP MAI 2024: SURPRIZE și schimbări pentru toţi nativii! Sfaturile astrelor pentru fiecare ZODIE în parte

Luna Mai este dominat de energia Taurului  pentru că Soarele, Venus și Jupiter se vor…

2 minute ago

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…

32 de minute ago

Denia din Joia Mare. Obiceiul care aduce noroc şi împlinirea dorinţelor

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…

o oră ago

Continuă evacuările din zona străzii surpate din Slănic Prahova. Mesaj Ro-Alert

Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…

2 ore ago

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

2 ore ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic