Categories: Ştiri sănătate

Criza alimentară, mai aproape ca oricând. Penuria alimentelor de bază, subiect dezbătut cu ministrului Agriculturii

Criza alimentară, mai aproape ca oricând. Criza alimentară, la nivel mondial, a fost ultimul subiect dezbătut cu ministrul Agriculturii. Ce se va întâmpla în România. Urmează raționalizarea alimentelor în România? Subiectul a fost intens discutat în spațiul public.

Pandemia de coronavirus riscă să declanşeze o criză mondială a alimentelor, mai ales în regiunile sărace ale planetei, unde hrana şi alimentele de bază devin tot mai scumpe şi mai greu de obţinut.

Ministrul Agriculturii a spus că nu se pune problema unei crize alimentare în România sau în Europa, asigurându-i pe oameni că nu va exista o raționalizare.

Pot exista zone şi continente unde poate apărea penuria de alimente

”La nivel global, pot exista zone şi continente unde poate apărea penuria de alimente. În România şi în Europa, în general, la nivelul de producţii pe care noi le avem este exclus să apară o criză alimentară.

Legat de ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public, vă spun un singur lucru, că alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează.

Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor ca să ajungem ca pe vremurile dinainte să să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Adrian Chesnoiu la conferinţa de presă de la sediul PSD, potrivit playtech.ro.

Ce spune ministrul Agriculturii despre o posibilă criză alimentară

„Legat de mijloacele de intervenţie ale statului în echilibrarea şi menţinerea unei sustenabilităţi a producătorilor pe de-o parte şi a consumatorilor de cealaltă parte,

la nivelul PSD şi la nivelul arcului guvernamental, analizăm mai multe metode de intervenţie în vederea sprijinirii pe de-o parte a producătorului,

pe partea cealaltă a cetăţeanului. Fiţi siguri că atunci când vom avea analiza de impact, voi veni şi voi anunţa”, a precizat Chesnoiu.

Recent Posts

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

29 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

o oră ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

2 ore ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

3 ore ago

Citeste si: