Alimentul minune care reduce riscul de cancer. Bogat în grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi, menține inima sănătoasă, reduce colesterolul rău

Alimentul minune care reduce riscul de cancer, menține inima sănătoasă și te scapă de colesterol rău. Mămăliga este un preparat tradițional de mâncare din România. Considerată mâncare a țăranilor, este des folosită ca substitut pentru pâine sau ca aliment de bază.

Alimentul minune care reduce riscul de cancer. Este eficient și în curele de slăbire și îmbunătățește digestia

În ceea ce privește beneficiile mămăligii, acest preparat este bogat în nutrien ți, vitamine, dar și minerale esențiale pentru o funcționare normală a organismului. Mălaiul conține grăsimi sănătoase benefice pentru funcționarea intestinelor, îmbunătățind astfel digestia.

Alimentul minune care reduce riscul de cancer

Mămăliga conține vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina

Totodată, mămăliga este indicată și în curele de slăbit. Trebuie menționat faptul că toate aceste beneficii pe care le are mămăliga se datorează porumbului, care conține vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina. În același timp, porumbul mai conține și o cantitate mare de fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu şi mangan.

De ce este recomandată mămăliga celor care vor să slăbească?

Mămăliga este recomandată atât în dietele pentru slăbit cât și în alimentația bebelușilor sau a copiilor mici, în contextul în care are un conținut foarte mic de calorii. Ea poate fi combinată cu iaurt, dar și cu legume, iar întreg preparatul oferă o imunitate mai puternică celor care o consumă.

Studiile au demonstrat că mămăliga poate reduce riscul la cancer. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că atunci când este consumată destul de des, aceasta reduce riscul de cancer la colon şi reduce riscul de formare a hemoroizilor.

Aceștia susțin că pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, mămăliga mai are și un efect anti-oxidant asupra corpului. Astfel, datorită conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi, aceasta poate reduce nivelul de colesterol rău. Trebuie menținat faptul că persoanele care consumă mămăligă au o inimă sănătoasă, iar circulația sângelui este și ea favorizată.

În mod tradițional, mămăliga este gătită din apă fiartă, sare și făină de porumb într-un vas de fontă cu o formă specială denumit ceaun. Preparată în stilul țărănesc și folosită în loc de pâine, mămăliga este mai densă decât polenta italiană până la a putea fi tăiată în bucăți asemenea pâinii. Când este gătită în alte scopuri, mămăliga poate fi mai moale, câteodată aproape de consistența terciului.

Recent Posts

Boala care l-a ucis pe Amza Pellea și viciul la care nu a putut renunța

Dacă ar fi trăit, Amza Pellea ar fi avut azi 93 de ani, proaspăt împliniți…

6 minute ago

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a…

36 de minute ago

Muntele cu puteri tămăduitoare. În acest loc se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință

Loc de vindecare energetică. Munții Rarău este considerat muntele sfânt al României. Cercetătorii susțin că…

o oră ago

5 reguli de somn cu ajutorul cărora adaugi câțiva ani buni vieții tale

Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…

2 ore ago

Cum știi că partenerul te înșeală: semne de care să ții seama

Cum știi că partenerul te înșeală. E un adevăr absolut faptul că, într-o relație, încrederea…

2 ore ago

Semnificația ramurilor de salcie

Semnificația ramurilor de salcie în satul tradiţional românesc. Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian