Categories: Ştiri sănătate

Cum a apărut și s-a extins coronavirusul? Dezvăluirile incendiare a Dr. Fauci schimbă tot ceea ce știam până acum!

Dr. Anthony Fauci spune că „nu este convins” că pandemia COVID-19 s-a dezvoltat în mod natural și a cerut o anchetă deschisă asupra originilor virusului.

În cadrul unui eveniment recent organizat în SUA, United Facts of America: A Festival of Fact-Checking (Faptele Unite ale Americii – Un festival dedicat verificării informațiilor),  Katie Sanders de la PolitiFact, l-a întrebat pe cel mai important expert în boli infecțioase, Dr. Anthony Fauci :  „Există încă multă suspiciune în jurul originilor COVID-19, așa că am vrut să întreb, mai ești încrezător că s-a dezvoltat natural?”, potrivit FoxNews.

Acesta susține că există foarte multe lucruri pe care nu le știm încă despre originea coronavirusului. În acest context, șeful Institutului American pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a răspuns întrebării controversate:

“De fapt, nu. Nu sunt convins de asta. Cred că ar trebui să investigăm în continuare ceea ce s-a întâmplat în China până când descoperim cât mai exact ceea ce s-a petrecut”, a spus medicul Anthony Fauci.

Dr. Fauci a continut: „Cu siguranță, experții care au investigat au declarat că o posibilă apariție a coronavirusului se datorează unei infecții la o anumită categorie de rozătoare care a transferat virusul la om, dar ar fi putut fi altceva și trebuie să aflăm acest lucru! Acesta este motivul pentru care sunt perfect de acord cu orice investigație care analizează originea virsului.”

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezent și senatorul republican Rand Paul. La rândul său, acesta a invocat chiar posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator situat în provincia chineză Wuhan, fiind supus în prealabil unor experimente menite să-i modifice caracteristicile.

Fauci nu a exclus în mod explicit o astfel de posibilitate: „Nu am nicio garanție a ceea ce ar fi putut face chinezii și sunt pe deplin în favoarea oricărei alte investigații a ceea ce s-a întâmplat în China”, a spus el.

Republicanul Rand Paul susține că finanțarea prin intermediul Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) fusese direcționată către controversatul Institut de Virologie Wuhan – laboratorul chinez despre care se crede că a jucat un rol în izbucnirea inițială a COVID-19. Paul a redus în mod specific câștigul cercetării funcționale – care funcționează pentru a face agenții patogeni mai mortali sau mai ușor de transmis. El a susținut că un virolog american a lucrat cu institutul chinez la astfel de cercetări și a spus că a fost finanțat de NIH.

Amintim faptul că în urmă cu un an, dr. Fauci fauci preciza că ipoteza unei eventuale scăpări a microorganismul din laborator era puțin probabilă, însă acum, acesta și-a scchimbat părerea radical.

Pe lângă dr Fauci, republicanii, dar și actuala administrație Biden, au vorbit despre noi investigații asupra originii COVID. Membrii fostei administrații Trump, dar și numeroși oficiali republicani de la Washington susțin de mai multă vreme că șansele ca boala să fi scăpat dintr-un laborator chinez sunt foarte mari.

De cealaltă parte însă, în urmă cu câteva zile, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat această ipoteză ca fiind “extrem de improbabilă”.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică