duminică, august 14, 2022

Dr. Anthony Fauci spune că „nu este convins” că pandemia COVID-19 s-a dezvoltat în mod natural și a cerut o anchetă deschisă asupra originilor virusului.

În cadrul unui eveniment recent organizat în SUA, United Facts of America: A Festival of Fact-Checking (Faptele Unite ale Americii – Un festival dedicat verificării informațiilor),  Katie Sanders de la PolitiFact, l-a întrebat pe cel mai important expert în boli infecțioase, Dr. Anthony Fauci :  „Există încă multă suspiciune în jurul originilor COVID-19, așa că am vrut să întreb, mai ești încrezător că s-a dezvoltat natural?”, potrivit FoxNews.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Acesta susține că există foarte multe lucruri pe care nu le știm încă despre originea coronavirusului. În acest context, șeful Institutului American pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a răspuns întrebării controversate:

“De fapt, nu. Nu sunt convins de asta. Cred că ar trebui să investigăm în continuare ceea ce s-a întâmplat în China până când descoperim cât mai exact ceea ce s-a petrecut”, a spus medicul Anthony Fauci.

Dr. Fauci a continut: „Cu siguranță, experții care au investigat au declarat că o posibilă apariție a coronavirusului se datorează unei infecții la o anumită categorie de rozătoare care a transferat virusul la om, dar ar fi putut fi altceva și trebuie să aflăm acest lucru! Acesta este motivul pentru care sunt perfect de acord cu orice investigație care analizează originea virsului.”

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezent și senatorul republican Rand Paul. La rândul său, acesta a invocat chiar posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator situat în provincia chineză Wuhan, fiind supus în prealabil unor experimente menite să-i modifice caracteristicile.

Fauci nu a exclus în mod explicit o astfel de posibilitate: „Nu am nicio garanție a ceea ce ar fi putut face chinezii și sunt pe deplin în favoarea oricărei alte investigații a ceea ce s-a întâmplat în China”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Republicanul Rand Paul susține că finanțarea prin intermediul Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) fusese direcționată către controversatul Institut de Virologie Wuhan – laboratorul chinez despre care se crede că a jucat un rol în izbucnirea inițială a COVID-19. Paul a redus în mod specific câștigul cercetării funcționale – care funcționează pentru a face agenții patogeni mai mortali sau mai ușor de transmis. El a susținut că un virolog american a lucrat cu institutul chinez la astfel de cercetări și a spus că a fost finanțat de NIH.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Amintim faptul că în urmă cu un an, dr. Fauci fauci preciza că ipoteza unei eventuale scăpări a microorganismul din laborator era puțin probabilă, însă acum, acesta și-a scchimbat părerea radical.

Pe lângă dr Fauci, republicanii, dar și actuala administrație Biden, au vorbit despre noi investigații asupra originii COVID. Membrii fostei administrații Trump, dar și numeroși oficiali republicani de la Washington susțin de mai multă vreme că șansele ca boala să fi scăpat dintr-un laborator chinez sunt foarte mari.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

De cealaltă parte însă, în urmă cu câteva zile, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat această ipoteză ca fiind “extrem de improbabilă”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private