Categories: Stil de viaţă

Cum alegeți cele mai bune creme pentru protecție solară

Cremele de protecție se recomandă pe lângă protecția naturală gen stat la umbră, purtat haine, pălării și ochelari de soare. Când alegeți o cremă de protecție urmăriți:
– să aibă un factor de protecție mai mare de 30;
– să protejeze atât de razele UVA, cât și de UVB;
– să fie rezistentă la apă;
Cum se aplică corect
– Înainte cu 20 de minute de expunerea la soare, se aplică pe pielea uscată și curată în jur de o linguriță de cremă pe corp și jumătate pe față și gât;
– Crema se reaplică la fiecare două ore;
– Se recomandă creme speciale pentru buze, urechi și nas pentru extra protecție.

”Cremele cu factor de protecție trebuie utilizate la orice vârstă și în toată perioada luminoasă a anului. Persoanele cu ten deschis, ochi deschiși la culoare și care doar se înroșesc la soare fără să se bronzeze vor utiliza creme cu protecție maximală, adică 50+, la care se adaugă și protecția UVA”, explică medicul dermatolog Mihaela Leventer. Legislația europeană în domeniul produselor cosmetice a hotârât, pe baza studiilor, că protecția nu este totală, iar etichetarea „protecție 100%” creează așteptări nerealiste, de aceea a fost interzisă. Cei care cumpără produse de fotoprotecție trebuie să aleagă mărci de la producători tradiționali de cosmetice pentru a fi siguri de calitate. Produsele de farmacie sunt controlate din punctul de vedere al ingredientelor conținute și asigură o protecție de lumină eficientă. Se găsesc numeroase produse adaptate vârstei, tipului de piele (grasă, normală sau uscată), tipului de reactivitate cutanată (adică chiar și pentru piele intolerantă), produse cu protecție pe radiația UVA, mai greu de obținut.
Indexul UV arată intensitatea radiației luminoase și este o modalitate simplă de avertizare a populației privind riscul și nevoia de fotoprotecție. De la index UV 3 trebuie începută utilizarea pălăriei, a ochelarilor de soare, a cremei de fotoprotecție. Index 10 înseamnă arsură și pericol maxim. Lunile de vară sunt marcate de variația indexului spre valori înalte.
Pentru zona buzelor se găsesc creme sau stick-uri speciale care protejează de radiația luminoasa. Peste crema de fotoprotecție se poate aplica un ruj.
Cum te poți asigura că porți ochelari de soare care garantează și protecția contra UVA și UVB
Ochelarii de soare cu filtru UV trebuie cumpărați de la firme serioase care asigură calitatea. De exemplu, există în centre de oftalmologie distribuitori de ochelari medicinali cu protecție UV recomandați pacienților operați de cataractă.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

7 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

8 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

9 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia