Categories: Ştiri sănătate

Cum îți dai seama că ești infectat cu Omicron? Oamenii de știință confirmă la unison: acesta este simptomul specific

Principalul expert britanic în sănătate, Sir John Bell, a spus că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „mai degrabă diferit” în comparație cu tulpinile anterioare de coronavirus, potrivit HindustanTimes.

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit în întreaga lume cu o viteză remarcabilă. Varianta a fost raportată în 77 de țări și s-a răspândit mai rapid decât orice altă tulpină, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Oamenii de știință din întreaga lume își pun cunoștințele la un loc pentru a înțelege comportamentul Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. Până acum, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome mai puțin severe de Covid-19, în comparație cu variantele timpurii ale virusului.
Dar cei infectați cu Omicron au un simptom în comun: senzația de zgârieturi în gât.
Directorul executiv al Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, la un briefing de presă, că medicii au observat un set ușor diferit de simptome în rândul celor care au fost testați pozitiv.

Cel mai frecvent semn precoce a fost o senzație de zgârietură în gât, a spus CEO-ul Dr. Ryan Noach, urmată de congestie nazală, o tuse uscată și mialgie care se manifestă prin dureri de spate.

Majoritatea acestor simptome sunt ușoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puțin virulent.

Un important expert britanic în sănătate a fost de asemenea de acord cu Dr. Noach și a spus că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „mai degrabă diferit” în comparație cu tulpinile anterioare de coronavirus.
„Simptomele pe care oamenii le primesc de la acest virus special sunt diferite de variantele anterioare”, a declarat marți Sir John Bell pentru programul BBC Radio 4, adăugând că nasul înfundat, durerea în gât, mialgia și scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fiți atenți.

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

20 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică