Sari la conținut

Dr. Fauci: acest tip de comportament va duce la răspândirea variantei Omicron

să se infecteze cu varianta Delta

Călătoriile de Crăciun vor crește răspândirea variantei Omicron Covid-19, chiar și printre cei complet vaccinați, spune cel mai important expert în boli infecțioase din SUA.

„Nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru, [Omicron] are o capacitate extraordinară de răspândire”, a declarat doctorul Anthony Fauci, duminică, pentru programul Meet the Press de la NBC.

Dr. Fauci, care sfătuiește guvernul SUA cu privire la pandemie, a spus că varianta „furiază acum în întreaga lume”.

Țările întăresc măsurile de protecție pe măsură ce varianta puternic mutată se răspândește.

În Europa, Franța și Germania sunt printre cei care au emis restricții de călătorie, iar Țările de Jos au impus un blocaj strict de Crăciun.

Guvernele își intensifică, de asemenea, programele de vaccinare de rapel împotriva Covid, după ce cercetătorii au spus că injecția suplimentară ar putea oferi aproximativ 85% protecție împotriva bolilor severe.

Duminică, Dr. Fauci a spus că răspândirea rapidă a Omicron în SUA ar putea avea un impact grav asupra serviciilor de sănătate din întreaga țară.

„Spitalele noastre, dacă lucrurile se precipită cu varianta Omicron, vor fi foarte stresate”, a avertizat el.

Dr. Fauci a spus că oamenii trebuie să ia măsuri de precauție, cum ar fi purtarea măștilor de față și distanțarea socială. De asemenea, el a îndemnat mai mulți americani să-și facă vaccinul și vaccinurile de rapel.

La o conferință de presă de vineri la Casa Albă, doctorul Fauci a spus că persoanele nevaccinate au un risc mult mai mare de infecție gravă și spitalizare.

„Ne uităm peste umăr la o creștere a Omicron care se apropie”, a spus el, adăugând: „Cei complet vaccinați se descurcă mult mai bine… protecția optimă este complet vaccinat plus un booster”.

Dr. Fauci a dat avertismentele în timp ce doi senatori americani, democrații Elizabeth Warren, în vârstă de 72 de ani, și Cory Booker, în vârstă de 52 de ani, au declarat că au fost testați pozitiv pentru virus.

Aproape 73% din populația SUA a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Până acum, aproape 30% au avut o injecție de rapel.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: