duminică, iunie 26, 2022

Principalul expert britanic în sănătate, Sir John Bell, a spus că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „mai degrabă diferit” în comparație cu tulpinile anterioare de coronavirus, potrivit HindustanTimes.

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit în întreaga lume cu o viteză remarcabilă. Varianta a fost raportată în 77 de țări și s-a răspândit mai rapid decât orice altă tulpină, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Oamenii de știință din întreaga lume își pun cunoștințele la un loc pentru a înțelege comportamentul Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. Până acum, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome mai puțin severe de Covid-19, în comparație cu variantele timpurii ale virusului.
Dar cei infectați cu Omicron au un simptom în comun: senzația de zgârieturi în gât.
Directorul executiv al Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, la un briefing de presă, că medicii au observat un set ușor diferit de simptome în rândul celor care au fost testați pozitiv.

Cel mai frecvent semn precoce a fost o senzație de zgârietură în gât, a spus CEO-ul Dr. Ryan Noach, urmată de congestie nazală, o tuse uscată și mialgie care se manifestă prin dureri de spate.

Majoritatea acestor simptome sunt ușoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puțin virulent.

Un important expert britanic în sănătate a fost de asemenea de acord cu Dr. Noach și a spus că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „mai degrabă diferit” în comparație cu tulpinile anterioare de coronavirus.
„Simptomele pe care oamenii le primesc de la acest virus special sunt diferite de variantele anterioare”, a declarat marți Sir John Bell pentru programul BBC Radio 4, adăugând că nasul înfundat, durerea în gât, mialgia și scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fiți atenți.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private