Categories: Expertul zilei

Cum o simplă schimbare a cafelei de dimineață poate preveni inflamația

Cum o simplă schimbare a cafelei de dimineață poate preveni inflamația. Un strop de lapte ar putea da cafeaua ta un plus de sănătate, spun oamenii de știință.

Cafeaua neagră este plină de polifenoli care pot preveni deteriorarea celulelor și vă pot ajuta să trăiți mai mult. Iar  proteinele din lapte se pot prinde de antioxidanți și pot ajuta organismul să absoarbă mai mulți dintre aceștia.

Cum o simplă schimbare a cafelei de dimineață poate preveni inflamația

Experimentele de laborator ale Universității din Copenhaga au descoperit că acest lucru a dublat eficacitatea polifenolilor. Au devenit de două ori mai buni la reducerea umflăturilor dăunătoare ale celulelor umane.

Această umflare – cunoscută sub numele de inflamație – poate deteriora vasele de sânge și poate crește riscul de boli de inimă. 

„Arătăm că, pe măsură ce polifenolul reacționează, efectul său asupra inflamației în celulele imune este îmbunătățit. Este clar imaginabil că acest cocktail ar putea avea, de asemenea, un efect benefic asupra inflamației la oameni.

Sperăm să studiem efectul asupra oamenilor”, a spus prof. Marianne Nissen Lund, autorul studiului.

Este o veste bună pentru iubitorii de latte

Studiile au descoperit că cafeaua cu lapte reduce riscul de boli ale inimii și ficatului și poate ajuta oamenii să slăbească. Cele mai recente cercetări au pus celulele umane cu inflamație într-un vas și apoi au adăugat polifenoli de cafea fie simplă, fie combinați cu proteine din lapte.

Umflarea celulelor a fost redusă de două ori mai mult la cei tratați cu această combinație.

„Deoarece oamenii nu absorb atât de mulți polifenoli, mulți cercetători studiază cum să le îmbunătățească absorbția. Această strategie are avantajul suplimentar de a spori efectele antiinflamatorii.

Îmi imaginez că ceva asemănător se întâmplă într-un fel de mâncare din carne cu legume sau un smoothie, dacă ai grijă să adaugi niște proteine precum laptele sau iaurtul”, a adăugat prof. Nissen Lund.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

7 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

8 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

8 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

9 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

9 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

10 ore ago

Citeste si: