luni, martie 27, 2023

Cum o simplă schimbare a cafelei de dimineață poate preveni inflamația. Un strop de lapte ar putea da cafeaua ta un plus de sănătate, spun oamenii de știință.

Cafeaua neagră este plină de polifenoli care pot preveni deteriorarea celulelor și vă pot ajuta să trăiți mai mult. Iar  proteinele din lapte se pot prinde de antioxidanți și pot ajuta organismul să absoarbă mai mulți dintre aceștia.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluționar pentru pacienții cu cancer ...

Cum o simplă schimbare a cafelei de dimineață poate preveni inflamația

Experimentele de laborator ale Universității din Copenhaga au descoperit că acest lucru a dublat eficacitatea polifenolilor. Au devenit de două ori mai buni la reducerea umflăturilor dăunătoare ale celulelor umane.

Această umflare – cunoscută sub numele de inflamație – poate deteriora vasele de sânge și poate crește riscul de boli de inimă. 

„Arătăm că, pe măsură ce polifenolul reacționează, efectul său asupra inflamației în celulele imune este îmbunătățit. Este clar imaginabil că acest cocktail ar putea avea, de asemenea, un efect benefic asupra inflamației la oameni.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Sperăm să studiem efectul asupra oamenilor”, a spus prof. Marianne Nissen Lund, autorul studiului.

Este o veste bună pentru iubitorii de latte

Studiile au descoperit că cafeaua cu lapte reduce riscul de boli ale inimii și ficatului și poate ajuta oamenii să slăbească. Cele mai recente cercetări au pus celulele umane cu inflamație într-un vas și apoi au adăugat polifenoli de cafea fie simplă, fie combinați cu proteine din lapte.

Te-ar mai interesa: Cele 6 semne neobișnuite ale ficatului gras care a...

Umflarea celulelor a fost redusă de două ori mai mult la cei tratați cu această combinație.

„Deoarece oamenii nu absorb atât de mulți polifenoli, mulți cercetători studiază cum să le îmbunătățească absorbția. Această strategie are avantajul suplimentar de a spori efectele antiinflamatorii.

Îmi imaginez că ceva asemănător se întâmplă într-un fel de mâncare din carne cu legume sau un smoothie, dacă ai grijă să adaugi niște proteine precum laptele sau iaurtul”, a adăugat prof. Nissen Lund.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private