Categories: Ştiri sănătate

Cum poți slăbi garantat! 4 pași esențiali: Te poți răsfăța cu alimentele tale preferate

Cum poți slăbi garantat. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a dezvăluit patru pași esențiali de care ar trebui să ții cont atunci când ții o dietă.

„Tentația de a ne readuce greutatea sub control după sărbători este foarte mare, dar, de cele mai multe ori, rezultate sunt infime și toată situația devine stresantă.

Cultura dietei a inoculat ideea de vinovăție după sezonul sărbătorilor și oferă „cure de detox” radicale, stricte, „diete de slăbire rapidă” și care promit să obțineți forma fizică mult dorită în câteva zile.

Ca majoritatea oamenilor, este posibil să fi făcut greșeala de a crede astfel de afirmații înșelătoare, care induc vinovăția.

Mass-media, industria dietei și piața de fitness au indus toate ideea că trupul nostru este o mașină de „ardere a grăsimii” care trebuie împinsă, creând un cerc perpetuu, negativ, de restricții/episoade de bingeing și o imagine corporală distorsionată și o relație toxică cu alimentele.

4 pași esențiali: Te poți răsfăța cu alimentele tale preferate

1. Fă alegeri alimentare mai bune și acordă-ți timp pentru a învăța să te bucuri de alimente naturale. Ceea ce alegem să mâncăm este pe deplin sub controlul nostru. Când majoritatea meselor tale (care trebuie citite ca 8 din 10) sunt făcute cu ingrediente naturale, neprocesate (adică legume, fructe, pește, carne slabă, produse lactate naturale) te poți răsfăța din când în când cu alimentele tale preferate și totuși ajunge la o greutate sănătoasă, fără a simți că viața ta este o listă nesfârșită de restricții.

2. Dormi. Cea mai mare parte a lumii moderne este lipsită de somn și este foarte bogată în cofeină, așa că nu e de mirare că de obicei te simți prost, obosit și nemotivat.

3. Bea apă. Multă, deoarece corpul nostru are nevoie de 44 ml de apă per kilogram de greutate corporală. Te va ajuta să te simți plin de energie, vei controla mai bine pofta și digestia se vă îmbunătăți. Iar, bonus, pielea ta va străluci.

4. Adaugă în programul tău 30 de minute de mers pe jos pe zi și faceți antrenamente eficiente. S-ar putea să găsești antrenamentele de pe Instagram cu adevărat inspiraționale, dar dacă ți-ai petrecut ultimele 6 luni așezat pe diferite scaune și canapele, s-ar putea să vrei să începi încet, cu antrenamente de bază pentru începători. Concentrează-te pe execuție, nu pe repetări și construiește-ți treptat rezistența”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Recent Posts

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

28 de minute ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

48 de minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

o oră ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

o oră ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

2 ore ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar