luni, martie 27, 2023

Cum poți slăbi garantat. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a dezvăluit patru pași esențiali de care ar trebui să ții cont atunci când ții o dietă.

„Tentația de a ne readuce greutatea sub control după sărbători este foarte mare, dar, de cele mai multe ori, rezultate sunt infime și toată situația devine stresantă.

Cultura dietei a inoculat ideea de vinovăție după sezonul sărbătorilor și oferă „cure de detox” radicale, stricte, „diete de slăbire rapidă” și care promit să obțineți forma fizică mult dorită în câteva zile.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Ca majoritatea oamenilor, este posibil să fi făcut greșeala de a crede astfel de afirmații înșelătoare, care induc vinovăția.

Mass-media, industria dietei și piața de fitness au indus toate ideea că trupul nostru este o mașină de „ardere a grăsimii” care trebuie împinsă, creând un cerc perpetuu, negativ, de restricții/episoade de bingeing și o imagine corporală distorsionată și o relație toxică cu alimentele.


4 pași esențiali: Te poți răsfăța cu alimentele tale preferate

1. Fă alegeri alimentare mai bune și acordă-ți timp pentru a învăța să te bucuri de alimente naturale. Ceea ce alegem să mâncăm este pe deplin sub controlul nostru. Când majoritatea meselor tale (care trebuie citite ca 8 din 10) sunt făcute cu ingrediente naturale, neprocesate (adică legume, fructe, pește, carne slabă, produse lactate naturale) te poți răsfăța din când în când cu alimentele tale preferate și totuși ajunge la o greutate sănătoasă, fără a simți că viața ta este o listă nesfârșită de restricții.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

2. Dormi. Cea mai mare parte a lumii moderne este lipsită de somn și este foarte bogată în cofeină, așa că nu e de mirare că de obicei te simți prost, obosit și nemotivat.

3. Bea apă. Multă, deoarece corpul nostru are nevoie de 44 ml de apă per kilogram de greutate corporală. Te va ajuta să te simți plin de energie, vei controla mai bine pofta și digestia se vă îmbunătăți. Iar, bonus, pielea ta va străluci.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

4. Adaugă în programul tău 30 de minute de mers pe jos pe zi și faceți antrenamente eficiente. S-ar putea să găsești antrenamentele de pe Instagram cu adevărat inspiraționale, dar dacă ți-ai petrecut ultimele 6 luni așezat pe diferite scaune și canapele, s-ar putea să vrei să începi încet, cu antrenamente de bază pentru începători. Concentrează-te pe execuție, nu pe repetări și construiește-ți treptat rezistența”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private