Cum recunoști un psihopat: testul simplu și rapid

Cum recunoști un psihopat. Cu cât cineva este mai puțin empatic, cu atât este mai puțin probabil să caște ca răspuns la căscatul unei persoane din raza sa vizuală.

Potrivit unui studiu, persoanele cu trăsături psihopatice au mai puține șanse să „răspundă” cu un căscat la oamenii somnoroși din jurul lor, deoarece au tendința de a le lipsi empatia și conexiunile emoționale cu ceiilalți.

S-a crezut mult timp că „căscatul contagios” este de fapt un semnal profund care demonstrează o legătură empatică cu o altă persoană.

Testul simplu care îți arată că ai în fața ta un psihopat

Persoanele cu legături emoționale puternice, cum ar fi membrii familiilor, căscă mai ușor decât fac cu străinii. Mai mult, căscatul nu este unic doar pentru oameni: căscatul contagios a fost documentat la multe specii de mamifere cu tendințe sociale, inclusiv cimpanzei, lupi și câini.

„M-am gândit: „Dacă este adevărat că căscatul are legătură cu empatie, pun pariu că psihopații căscă mult mai puțin”. Așa că l-am pus la încercare”, a declarat Brian Rundle, autorul principal al studiului și doctorand în psihologie și neuroștiințe la Universitatea Baylor, într-un comunicat.

Dacă cineva cu o natură empatică puternică „prinde” un căscat cu ușurință, este de la sine înțeles că o persoană care nu are empatie nu ar căsca la fel de des.

Pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat, Rundle a cerut mai întâi participanților la studiu să răspundă la un test psihologic standard pentru a afla unde au ajuns în spectrul psihopatic. Apoi, au fost așezați într-o cameră întunecată și au primit căști cu anulare a zgomotului pe care să le poarte în timp ce urmăreau scurte clipuri video cu căscături, zâmbete și fete goale pe un ecran.

Electrozii de pe fețele participanților au înregistrat numărul și frecvența căscăturilor lor alături de răspunsurile fiziologice, cum ar fi mișcarea mușchilor și reacțiile nervoase.

Studiul a constatat că, cu cât o persoană a demonstrat mai puțină empatie în timpul testului, cu atât căscă mai puțin ca răspuns la videoclipuri.

Dar, în timp rezultatele studiului implică o corelație între psihopatie și frecvența cu care cineva răspunde la un căscat, aceasta nu înseamnă că a nu căsca ca răspuns la căscatul altor perosoane este un semn clar că cineva are tendințe psihopatice.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

7 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

8 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

8 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

8 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

9 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar