Categories: Stil de viaţă

Locul de vis de lângă București, vacanță pentru întreaga familie

Locul de vis de lângă București, ideal pentru o escapadă de weekend. La 35-40 de km de Capitală se află Lacul Snagov un loc pitoresc cu priveliști care-ți taie respirația.  

Este ideal pentru toți cei care vor să scape de canicula și agitația Capitalei, locul în care  se poate petrece un weekend relaxant în natură, în delta din Ilfov.

Snagovul, cel mai mare lac din România după lacul Razelm, este un liman fluviatil al râului Ialomiţa, cu o suprafaţă de circa 600 hectare.

Raiul de lângă București: locul unde poți să-ți încarci bateriile

Aria turistică a Snagovului este, de fapt, o vastă suprafață a apelor și pădurilor din zonă, dar și cea mai importantă zonă de agrement de la nordul Capitalei. Pe malurile lacului creşte stuf şi papură, iar numeroasele lui cozi au suprafaţa acoperită cu nuferi albi, galbeni şi nuferi indieni de culoare roz, aclimatizaţi la Snagov.

Pe ţărmurile lacului, au fost amenajate numeroase debarcadere, locuri de acostare a vaporaşelor de croazieră, bărci şi şalupe ale localnicilor şi numeroşilor vizitatori.

Parcul Snagov cu aleile sale amenajate, rondul cu flori, debarcaderul şi restaurantele de pe malul lacului, atrag numeroşi turişti.

Ştrandul Snagov (de pe „Peninsulă”), este poate cel mai frecventat loc de la Snagov Parc, în lunile mai-septembrie, beneficiind de spaţii întinse cu iarbă la umbra copacilor. Și asta, în ciuda faptului că poluarea lacului din ultimii ani şi degradarea amenajărilor de pe malul lacului au micşorat foarte mult numărul celor care mai fac baie în apele lacului Snagov.

Fiecare colțișor ascunde imagini demne de basme, iar lacul îți va fura inima și promisiunea că vei dori să te întorci.

Plimbare pe Lacul Snagov

Strandul Snagov de pe peninsula este un loc ideal, avand si spatii intinse la umbra copacilor. De asemenea, la complexul Turistic Snagov Astoria turistii pot face plaja la piscina amenajata si se pot plimba cu barca pe lac.

Lacul Snagov ofera mai multe modalitati de distractie si agrement: terenuri de tenis, locuri de joaca pentru copii, terase si restaurante cu preparate delicioase.

O plimbare cu vaporașul este metoda perfectă de a obține puțină răcoare, iar ștrandul Snagov de pe peninsulă este un loc ideal de relaxare, avand și spații întinse la umbra copacilor.

Circuitul cu vaporasul pe lacul Snagov este o ocazie unica de a admira frumusetile lacului si atractiile turistice din zona. CD-ul audio si pliantele vor oferi turistilor mai multe informatii despre Palatul Snagov, Manastirea Snagov, vilele lui Ceasusescu, precum si alte puncte istorice de interes din imprejurimi.

Mănăstirea Snagov are influențe grecești

Manastirea Snagov mai este denumita si Manastirea Vlad Tepes, desi aceasta frumoasa biserica nu are legatura cu fiorosul domnitor. Biserica, o constructie in stil bizantin din anii 1517 – 1521, poarta hramul „Intrarea in biserica a Maicii domnului” si a fost construita de Neagoe Basarab si are influente grecesti care amintesc de manastirile de la muntele Athos. In vremea domnitorului Petru cel Tanar, manastirea Snagov a fost pictata, dupa aproape 100 de ani.

Potrivit travelminit.ro, aici a fost infiintata prima tiparnita din Muntenia, in anul 1643. Antim Ivireanu a ajutat biserica sa devina un locas cultural deosebit, iar lacasul a fost preluat de calugarii greci. Ulterior  manastirea a fost transformata in inchisoare.

In interiorul ei se va putea observa piatra de mormant a lui Vlad Tepes, biserica Snagov fiind folosita ca necropola domneasca. Manastirea Snagov se afla pe insula Vlad Tepes si poate fi admirata chiar si din satele din apropiere.

Raiul de lângă București: Pădurea Snagov

O alta placere turistica a zonei Snagovului este palcul din vechii Codri ai Vlasiei, care formeaza padurea Snagov de astazi. Padurea este amenajata sub forma de parc si are o intindere de 1470 de hectare. In jur de 10 hectare de padure sunt protejate, iar turistii pot gasi stejari, frasini si tei de pana la 30 de metri. Aici turistii pot admira aluni, catina, lemn cainesc sau soc, dar si flori de primavara precum ghioceii, brandusele, brebeneii, crinul de padure sau margaritarul.

In padurea Snagov se pot gasi de asemenea caprioare, cerbi, pisici salbatice, fazani, potarnichi, pitigoi, provighetori, turturele, sitari si alte animale de padure.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

16 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

46 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică