Cum să eliminați rapid acidul uric din organism?

Din cuprinsul articolului

Îngrijirea sănătății și protecția organismului uman necesită diferite obiceiuri sănătoase, care să întărească și să mențină corpul uman ferit de orice tip de situație sau afecțiune care poate apărea.

De aici, este necesar să se ia în considerare diferite elemente, cum ar fi, de exemplu, alimentația, exercițiile fizice sau alte activități, care sunt esențiale pentru a proteja organismul uman de anumite efecte degenerative.

Pentru a putea vorbi de o îngrijire completă a sănătății, este necesar să se ia în considerare diferite aspecte cheie prezente în organism, cum ar fi, de exemplu, organele sau sângele, în special acesta din urmă fiind un element cheie care necesită o atenție diferită în timp.

Este necesar să se țină cont de faptul că în compoziția sângelui sunt prezente diferite substanțe și elemente, care trebuie să se afle într-un anumit echilibru sau la niveluri adecvate, pentru a putea evita alte serii de daune, cum ar fi probleme circulatorii, afecțiuni cardiovasculare, sau chiar apariția unor boli, printre care diabetul se evidențiază ca fiind una dintre cele mai de temut, datorită amplorii și daunelor generale aduse organismului.

Printre aceste substanțe menționate care pot fi găsite în sânge, este important de menționat glucoza, colesterolul sau trigliceridele, însă este important de subliniat și prezența altor substanțe mai puțin recunoscute, dar care sunt de asemenea capabile să provoace diferite tipuri de daune sănătății dacă nu sunt măsurate corespunzător, cum ar fi acidul uric, de exemplu.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

De unde provine această substanță?

Potrivit site-ului Mayo Clinic, acidul uric este obținut de către organism din descompunerea purinelor, elemente care se obțin în urma consumului anumitor alimente sau a producerii acestora de către corpul uman.

Pentru a menține acest element într-o formă măsurată în corpul uman, este esențial să se limiteze consumul de alimente care conțin o cantitate mare din acest compus, cum ar fi anșoa, sardine, ciuperci, miel, crustacee și alte elemente.

În mod similar, este necesar să se țină la distanță consumul de băuturi alcoolice, substanțe care împiedică expulzarea acidului uric și cresc producția de acid uric și alte substanțe în organism.

Consumul de apă sau alte lichide, cum ar fi sucurile sau infuziile, sunt esențiale pentru consumul uman, deoarece alcalinizează urina, ceea ce stimulează și procesele de expulzare a acestor substanțe, după cum explică site-ul Rapid Control Plus.

Pe de altă parte, se recomandă consumul de carne slabă sau pește alb, deoarece acestea sunt capabile să ofere proteine de calitate, care permit o alimentație mai sănătoasă, mai ales prin evitarea pe cât posibil a gătitului în cuptoare sau la grătar.

În cele din urmă, este necesar să se țină cont de exercițiile fizice, deoarece acestea pot permite organismului uman să evite anumite daune, cum ar fi diabetul sau obezitatea, de exemplu. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă suferiți de această afecțiune, este important să pierdeți în greutate treptat, deoarece, în caz contrar, se poate produce o creștere bruscă a cantității de acid uric din sânge.

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

15 minute ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

44 de minute ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

o oră ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

2 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

2 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

3 ore ago

Citeste si: