Sari la conținut

Cum să eliminați rapid acidul uric din organism?

boală metabolică cauzată de excesul de acid uric în sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Boală cauzată de excesul de acid uric

Îngrijirea sănătății și protecția organismului uman necesită diferite obiceiuri sănătoase, care să întărească și să mențină corpul uman ferit de orice tip de situație sau afecțiune care poate apărea.

De aici, este necesar să se ia în considerare diferite elemente, cum ar fi, de exemplu, alimentația, exercițiile fizice sau alte activități, care sunt esențiale pentru a proteja organismul uman de anumite efecte degenerative.

Pentru a putea vorbi de o îngrijire completă a sănătății, este necesar să se ia în considerare diferite aspecte cheie prezente în organism, cum ar fi, de exemplu, organele sau sângele, în special acesta din urmă fiind un element cheie care necesită o atenție diferită în timp.

Este necesar să se țină cont de faptul că în compoziția sângelui sunt prezente diferite substanțe și elemente, care trebuie să se afle într-un anumit echilibru sau la niveluri adecvate, pentru a putea evita alte serii de daune, cum ar fi probleme circulatorii, afecțiuni cardiovasculare, sau chiar apariția unor boli, printre care diabetul se evidențiază ca fiind una dintre cele mai de temut, datorită amplorii și daunelor generale aduse organismului.

Citeste si:

Printre aceste substanțe menționate care pot fi găsite în sânge, este important de menționat glucoza, colesterolul sau trigliceridele, însă este important de subliniat și prezența altor substanțe mai puțin recunoscute, dar care sunt de asemenea capabile să provoace diferite tipuri de daune sănătății dacă nu sunt măsurate corespunzător, cum ar fi acidul uric, de exemplu.

boală metabolică cauzată de excesul de acid uric în sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

De unde provine această substanță?

Potrivit site-ului Mayo Clinic, acidul uric este obținut de către organism din descompunerea purinelor, elemente care se obțin în urma consumului anumitor alimente sau a producerii acestora de către corpul uman.

Pentru a menține acest element într-o formă măsurată în corpul uman, este esențial să se limiteze consumul de alimente care conțin o cantitate mare din acest compus, cum ar fi anșoa, sardine, ciuperci, miel, crustacee și alte elemente.

În mod similar, este necesar să se țină la distanță consumul de băuturi alcoolice, substanțe care împiedică expulzarea acidului uric și cresc producția de acid uric și alte substanțe în organism.

Consumul de apă sau alte lichide, cum ar fi sucurile sau infuziile, sunt esențiale pentru consumul uman, deoarece alcalinizează urina, ceea ce stimulează și procesele de expulzare a acestor substanțe, după cum explică site-ul Rapid Control Plus.

Pe de altă parte, se recomandă consumul de carne slabă sau pește alb, deoarece acestea sunt capabile să ofere proteine de calitate, care permit o alimentație mai sănătoasă, mai ales prin evitarea pe cât posibil a gătitului în cuptoare sau la grătar.

În cele din urmă, este necesar să se țină cont de exercițiile fizice, deoarece acestea pot permite organismului uman să evite anumite daune, cum ar fi diabetul sau obezitatea, de exemplu. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă suferiți de această afecțiune, este important să pierdeți în greutate treptat, deoarece, în caz contrar, se poate produce o creștere bruscă a cantității de acid uric din sânge.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.