Categories: Stil de viaţă

Cum să NU ne îngrășăm de Paște? Mihaela Bilic: Consumați oul fără frică. Stimulează secreția de bilă și ușurează digestia. Cu o singură condiție…

Cum să nu ne îngrășăm de Paște? Mihaela Bilic, despre preparatele de evitat, să nu ne „cadă greu”.

Este bine cunoscut faptul că Sărbătorile vin la pachet nu doar cu momente de relaxare, celebrare, bucurie alături de cei dragi, dar și cu kilograme în plus.

Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce Paștele este puțin mai periculos decât Crăciunul din punct de vedere al aportului caloric. Preparatele consumate în această perioadă nu au un risc ridicat în ceea ce privește silueta.

Cum să nu ne îngrășăm de Paște? Mihaela Bilic: Consumați oul fără frică. Stimulează secreția de bilă și ușurează digestia. Cu o singură condiție…

Nu trebuie să lipsească verdețurile, care se găsesc în acest moment din abundență, dar nici ouăle.

„Există Paște fără kilograme în plus. Ce avem în meniu? Preparate tradiționale pe bază de carne de miel: borș, friptură, drob, stufat. Niciunul dintre ele nu reprezintă un pericol pentru siluetă dacă degresăm carnea înainte sau după ce gătim și evităm să adăugăm ulei în exces în compoziția mâncării.

Oul fiert este prin definiție un prieten al curei de slăbire. Consumați-l fără frică, stimulează secreția de bilă și ușurează digestia. Cu o singură condiție: să folosim muștar în loc de maioneză!

Și la capitolul dulciuri străbunii noștri au fost inspirați când au creat pasca: o alăturare delicioasă între cozonacul din cea mai albă făină și brânza proaspătă din lapte gras de primăvară. Este un desert echilibrat nutrițional, fără mult zahăr, care face mai degrabă parte din categoria produse de panificație, nu de cofetărie”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Bucătăria românilor: preparate de evitat, să nu ne „cadă greu”

Deși bucatele tradiționale românești nu reprezintă un pericol prea mare pentru siluetă, asta nu înseamna ca nu trebuie să fim atenti la ceea ce mâncăm, după cum ne atenționează doctorul nutriționist Mihaela Bilic .

 

„O zicală strămoșească spune Crăciunul e sătul iar Paștele fudul! Nimic din meniul acestei sărbători nu are legătură cu ghiftuiala de la sfârșit de an. Chiar și așa, ne așteaptă cel puțin 2 zile în care mâncarea va deveni preocuparea de bază. Recomandarea mea? Nu mâncați totul la o masă, dacă nu vreți să vă alegeți cu o indigestie! Cum să procedăm să nu ne “cadă greu”, nici la digestie nici pe cîntar? Evităm să mâncăm totul odată.

Aperitivele, adică drobul, ouăle fierte și câteva felii de caș, alături de multe legume proaspete, constituie meniul pentru un mic dejun bine asortat. Așteptați apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și stufat. Păstrați pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde.

Rămâne loc și pentru un pic de dulce, o felie de Pască sau de cozonac și o ceașcă de cafea cu lapte sunt gustarea perfectă de după-amiază.

Ca să ne îngrășăm 1 kg avem nevoie de un aport suplimentar de 7000 cal, deci nu ne îngrășăm dintr-o masă. Strategia de a repartiza mâncarea de-a lungul întregii zile ne ajută să ne satisfacem poftele fără risc de indigestie sau pericol pentru siluetă. Țineți cont de dimensiunea porției, farfuria ideală pentru un adult are 20cm în diametru, cât 2 palme.

Nu uitați că o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare, ci și atmosferă plăcută, conversație, socializare. Bucurați-vă alături de cei dragi de o plimbare în aer liber, micile excese culinare pot fi compensate rapid cu un pic de mișcare. Paște luminat!”, este mesajul Mihaelei Bilic.

Recent Posts

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

16 minute ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

46 de minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

o oră ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

2 ore ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

3 ore ago

Citeste si: