duminică, iunie 26, 2022

Reguli pentru un stil de viață sănătos. Mihaela Bilic, nutriționist, subliniază că „nu e nevoie să vă schimbați radical stilul alimentar, câteva ajustări bine alese sunt suficiente ca să obțineți rezultate”.

„Fiecare început de an vine cu obiective noi, iar capitolul alimentație nu face excepție. Simțim nevoia să schimbăm ceva, să ne organizăm mai bine, să facem “curățenie” în stilul de viață. Ori tocmai aici, la capitolul reguli, am câteva sugestii pentru voi. Nu e nevoie să vă schimbați radical stilul alimentar, câteva ajustări bine alese sunt suficiente ca să obțineți rezultate. Cu condiția să fiți perseverenți și să le aplicați tot anul.”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Totul despre infecția cu clostridium difficile, ba...

Obiectivele propuse de Mihaela Bilic în ajun de An Nou chinezesc

„Creșteți consumul de-leguminoase de tipul fasole boabe, mazăre, linte, năut de minim 2 ori pe săptămână-produse locale, indiferent că sunt proaspete sau congelate-legume și fructe de sezon, inclusiv oleaginoase autohtone gen nuci-mâncare gătită în casă, ideal gătită umed (cu un pic de sos, înăbușită sau la cuptor);

– activitate fizică la minim 30 minute pe zi, indiferent că este mers pe jos sau curățenie prin casă;

Includeți în dietă:

– pâinea și cerealele integrale, făinoasele cu tărâțe, mămăliga și orezul brun-peștele gras de minim 2 ori pe săptămână ( peștele slab/gras de consumat la fel de des ca și carnea);

Te-ar mai interesa: Caz șocant! Trei frați minori au fost violați, mal...

– uleiul de măsline și uleiul de rapiță (de consumat mai des decât uleiul de floarea-soarelui);

– produsele lactate în fiecare zi, cu accent pe produsele lactate fermentate;

– mâncatul cu simțurile și atenția în farfurie, ideal așezați la masă și în compania celorlalți;

Reduceți consumul de-alcool-zahăr și produse dulci-sucuri de orice fel-ronțăieli între mese, indiferent că sunt sănătoase sau nesănătoase, dulci sau sărate-produse ultraprocesate, ambalate și semipreparate.

Te-ar mai interesa: 4 ceaiuri cu puteri vindecătoare ale călugărului M...

Și mai ales reduceți:

– dimensiunea porției și cantitatea de mâncare consumată la fiecare masă (mai puțin cu 30%= slăbit);

– timpul petrecut în fața unui ecran, așezați în canapea sau la birou la maxim 2 ore pe zi.

Poate că pare simplu, dar vă previn că nu e tocmai ușor. Însă merită efortul… ca să începeți anul cu bine!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private