Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci salată verde pe stomacul gol

Datorită conţinutului său bogat în minerale şi în vitamine, salata verde revigorează organismul. De asemenea, elimină stările de depresie, de stres şi ajută în buna funcţionare a ficatului. Totodată, conţinutul de vitamina C întăreşte sistemului imunitar, înlătură stările de anemie, luptând cu succes împotriva asteniei. În plus, favorizează închiderea plăgilor şi a operaţiilor, în special în cazul diabeticilor (vitamina C stimulează secreţia de colagen a ţesutului conjunctiv).

Cantitatea de salata verde consumata zilnic trebuie sa fie de minimum 150 grame, pe stomacul gol, inainte de fiecare masa. Salata trebuie asezonata numai cu ingrediente naturale: ulei de masline presat la rece, otet natural de mere sau suc de lamaie proaspat stors, si foarte putina sare.

Ideal este sa consumam salata la maximum un sfert de ora de la preparare, pentru ca altfel principiile sale active se deterioreaza. Nu trebuie sa se consume in paralel alimente care sa impovareze organismul cu toxine, cum ar fi carnea, prajelile, produsele de patiserie ori cu aditivi sintetici. Inlocuiti-le cu orez integral, paste fainoase, fulgi de ovaz, de grau sau de porumb.

Consumata cate 500 g pe zi, portionate inaintea meselor si dupa desert, duce la scaderea in greutate. Slabira este palpabila, verificata cu cantarul, dupa numai o saptamana de regim.

Exista, totusi, si o atentionare. Si in acest caz, abuzul este nociv. Specialistii au constatat ca excesul de salata verde – depasirea dozelor indicate mai sus sau consumarea indelungata a salatei, fara perioade de pauza poate provoca ameteli si dureri ale globilor oculari. In asemenea cazuri, regimul cu salata trebuie intrerupt si reluat dupa cel putin doua luni.

Beneficiilor frunzelor de salata verde
Frunza de salata combate multe stari anormale. Studiile au aratat ca salata verde stimuleaza procesele metabolice si constituie un aliment de revigorare si de curatire a organismului. Iata cateva beneficii ale consumului de salata verde:

– Substantele continute de salata stimuleaza si dreneaza ficatul, intensifica tranzitul intestinal, curata vasele de sange si regleaza activitatea glandelor endocrine.

– Sarurile de iod previn si combat reumatismul, producand si un efect antisclerotic, daca este consumata sistematic.

– Sarurile de magneziu, constituie un stimulent al celulelor, intarzie imbatrinirea si combat cancerul glandei tiroide, cu rol deosebit de important pentru persoanele varstnice.

– Sarurile de zinc, prezente in frunzele de salata, au efect benefic in formarea globulelor rosii, asupra glandelor genitale, a hipofizei si a pancreasului.

– Clorofila, aflata in frunza de salata, are rol antianemic, iar aminoacizii si mucilagiile aflate in cantitate mare au un rol important in normalizarea digestiei, fiind un real ajutor contra constipatiei.

– In afara acestui efect, substantele cu rol de hormoni au un rol deosebit de important in mentinerea integritatii pielii si a vindecarii multor afectiuni ale acesteia.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel