Categories: Stil de viaţă

Cum să te apuci şi să te ţii de un program de sport

Pentru omul modern este greu sa se apuce de sport si mult mai greu sa-si mentina acest obicei sanatos si sa-l practice in mod constant.
Un organism puternic nu se poate construi doar cu cateva sedinte de fitness pe luna, o iesire cu bicicleta in weekend si o plimbare prin parc, dupa o zi agitata la serviciu. Specialistii spun ca persoanele care se straduiesc sa faca sport constant timp de cateva saptamani reusesc sa-si construiasca un obicei din asta si sa obtina rezultatele pe care si le doresc. Iata cateva trucuri care va pot ajuta sa faceti miscare in mod natural.
Alegeti momentul potrivit

Programati-va sa faceti sport la orele la care va permiteti, nu atunci cand sunteti deosebit de ocupati. Daca va planificati sa mergeti la sala dupa serviciu, dar obisnuiti sa stati tarziu dupa program ori sa va fixati diverse intalniri nu veti reusi sa va atingeti obiectivele. „Cel mai bine este sa va fixati in agenda orele la care doriti sa mergeti la fitness, asa cum va programati orice intalnire. Nu exista nu am timp, ci imi fac timp”, spune Luiza Bucur, antrenor de fitness.

Pentru majoritatea oamenilor, cele mai potrivite ore pentru sport sunt cele ale diminetii, mai ales daca este vorba despre jogging. Solutia este sa va treziti cu o ora mai devreme. Veti constata ca exercitiile va ajuta sa va dezmortiti mult mai repede si sa capatati energie pentru tot restul zilei.

Cautati o sala de fitness in apropierea casei

Mergeti la o sala care se afla aproape de birou sau de casa, astfel incat sa puteti intra acolo oricand va veti afla prin zona. In felul acesta nu va veti stresa in privinta aglomeratiei, nu veti fi nevoiti sa faceti planuri pentru a ajunge acolo. „Este important ca sala sa fie in drumul spre casa ori langa birou, astfel incat sa nu va fie peste mana sa ajungeti des acolo”, sugereaza antrenorul Luiza Bucur.

Invatati-i pe ceilalti ca aveti program

Daca alegeti sa exersati mai pe seara, fiti siguri ca familia si prietenii stiu de ce v-ati propus si nu va streseaza cu alte probleme. Invatati-i ca exercitiile sunt importante pentru voi si ca nu le puteti amana in favoarea altor activitati mai putin importante. Cu cat veti invata sa va impuneti, cu atat o sa va fie mai usor.

Pregatiti din timp geanta de sport

Ca sa castigati lupta cu sedentarismul trebuie sa fiti organizati, iar planificarile nu va iau chiar atat mult timp. Asa cum va puneti pachetul pentru serviciu ori va pregatiti hainele cu care va veti imbraca a doua zi, tot astfel puteti sa va faceti si bagajul pentru sala de fitness.

„Echipamentul sportiv trebuie sa stea mereu in portbagajul masinii”, recomanda antrenorul Luiza Bucur.

Daca geanta de sport va fi mereu pregatita si la indemana, nu va mai fi asa de greu sa  mergeti la sala de sport.

Pasiunea pentru miscare, un mod de viata

Incercati sa deveniti o persoana care ii motiveaza pe ceilalti. Cand cei din birou vor observa ca ati scazut in greutate, vorbiti-le despre antrenamentele voastre si incurajati-i sa faca sport. Este bine ca pasiunea pentru sport sa devina o trasatura de caracter, un mod de viata, nu ceva la care va ganditi din cand in cand. „A face sport inseamna pana la urma sa va respectati pe voi insiva”, este de parere antrenorul Luiza Bucur.

Miscarea, la fel de dorita precum cafeaua

Dupa un timp, veti observa cat de bine va face miscarea, fapt dovedit inclusiv din punct de vedere biologic.

Corpul elibereaza hormoni care va ajuta sa va simtiti bine si din punct de vedere psihic, iar asta va poate transforma intr-o persoana dependenta de miscare. Daca ajungeti sa va doriti sa faceti miscare, asa cum poftiti la cafea, motivatia nu va mai fi o problema. „Fiti insa constienti ca obiectivele nu se ating intr-o luna, cat dureaza abonamentul la sala de fitness”, mai spune Luiza Bucur.

Un antrenor bun va asigura succesul

Alegeti-va un antrenor cu care sa va intelegeti bine si cu care sa va faca placere sa lucrati. „Fitnessul nu trebuie privit ca pe un chin.
Daca veniti stresati de la serviciu, iar sala reprezinta o alta corvoada, rezultatele nu vor fi pe termen lung”, precizeaza Luiza Bucur.

Recent Posts

Speranțe pentru vindecare. Primul vaccin personalizat pentru cancer este testat în Marea Britanie

Vaccin personalizat pentru cancer, testat în Marea Britanie. Un studiu important al primului vaccin ARNm…

4 minute ago

Horoscop 13-19 mai. Zodia care primește o sumă mare de bani pe neașteptate

Horoscop 13-19 mai. Un moment cosmic captivant se desfășoară în perioada următoare: Soarele se alătură…

25 de minute ago

Hrana ca tratament. Un specialist ȋn nutriție ne dezvăluie secretele unei alimentații care ne menține sănătoși

Orice persoană trebuie să țină cont de multe aspecte atunci când ȋși conturează stilul de…

45 de minute ago

Stațiunea balneară din România renumită pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare

Stațiunea balneară din România renumită pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare este Covasna. Situată la aproximativ 35…

o oră ago

1.500 de lei în plus la pensie, pentru ACEASTĂ categorie de români

1.500 de lei în plus la pensie după recalculare. Noua lege a pensiilor se dorește…

o oră ago

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Descoperire uimitoare a oamenilor de știință

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Cercetătorii chinezi din domeniul oncologiei au descoperit un mecanism…

2 ore ago

Citeste si: