Cum să te organizezi pentru a avea un stil de viață mai sănătos? Plan pentru toată săptămâna

Un stil de viață sănătos are la bază 3 elemente esențiale: alimentația, odihna și sportul. În zilele noastre, poate fi o adevărată provocare să susții un stil de viață echilibrat. Cu toate acestea, anumite strategii te pot ajuta să te adaptezi cât mai bine.

Sănătatea generală depinde de modul în care trăim. Pentru că este mai bine să prevenim decât să tratăm, este indicat să adopți cât mai repede un stil de viață care să satisfacă nevoile organismului tău.

Organizarea și disciplina sunt elemente cheie în menținerea unui stil de viață sănătos. Iată ce măsuri poți lua pentru a reduce riscul bolilor și pentru a obține cât mai multe beneficii din cum trăiești.

Organizează-ți toată săptămâna

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva metode prin care poți adopta mai ușor un stil de viață sănătos. Iată cum să te organizezi mai bine pentru toată săptămâna!

„Draga mea, ca să reușești să duci la bun sfârșit toate task-urile, să ai timp să mănânci echilibrat și corect, să ai timp de familie, de relaxare și tot ce corpul tău are nevoie – trebuie să înveți să te ORGANIZEZI.

Eu încep organizarea în weekend. A fost greu la început, chiar a fost efort. Dar pentru că știi că scopul acesteia este să-ți facă viața mai ușoară, merită.

Aşadar, te invit ca duminica să iei agenda în mână şi să îţi faci o listă pentru zilele ce urmează, în care să acoperi următoarele aspecte:

ALIMENTAȚIE:

– Ce mănânci în fiecare zi?
– Ce vei consuma la micul dejun?
– Ce vei mânca la prânz şi ce ai nevoie pentru asta?
– Bei sucuri/smoothies proaspete? Dacă da, ce ai nevoie pentru suc?
– Ce gustări vei avea săptămâna viitoare?
– Ce tipuri de grăsimi sănătoase vei consuma?

Având această listă vei știi concret ce alimente trebuie să cumperi. Alege clar, pe zile şi pe mese, ce vei consuma. Te poți inspira pentru rețete tomantice la mine pe profil.

Vei vedea că e mult mai uşor să ajungi la țelul dorit (optimizarea greutății, deoxifiere, regenerare, vindecare) când ai deja totul în casă pregătit şi ştii clar ce ai de făcut în fiecare zi. Altfel, vei fi nevoit să te descurci cu ce ai, iar improvizatul se lasă mai mereu cu „mi-a fost foame şi am mâncat prostii, asta e”.

MIȘCARE

Gândește-te cum va arăta săptămâna ta în materie de task-uri zilnice, și programează-ți și timpul de sport. Dacă îți va apărea în agendă, șansele să te și misti (o plimbare prin frunzele colorate, yoga în living, dans în duș, orice) sunt clar mai mari. Eu aș spune minim câte 30 min tot a doua zi, dar poate ești chiar mai harnică.

RELAXARE (fizică și mentală):

Noi comandăm corpului dacă stocăm sau eliberăm grăsimile şi toxinele, de la nivel hormonal. Hotărâşte şi prioritizează din weekend momentele de respiro, de introspecție, timpul tău cu tine, căci de acesta depind ceilalți factori de mai sus în proporție uriașă. Cât timp îţi poţi aloca pentru relaxare? 10 minute azi? Poate 30 minute mâine seară la culcare? Take it!

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

19 minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

49 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică