Din cuprinsul articolului
Cum se dezgheață carnea. Carnea de pui
O bucată de carne dezghețată la cuptorul cu microunde va avea proprietățile total modificate, aportul de proteine pe care vom crede că îl asimilăm fiind mult mai redus decât ar fi trebuit să fie.
Dacă, totuși alegeți să dezghețați carnea la cuptorul cu microunde gătiți-o imediat.
Dacă aveți mai mult timp, carnea congelată este cel mai sănătos să se dezghețe la frigider. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că pentru a se dezgheța complet, carnea ar trebui să stea în frigider cel puțin 24 de ore.
De asemenea, puteți să dezghețați carnea de pui în apă rece, însă apa ar trebui să fie schimbată la 30 de minute. Decongelarea la temperatura camerei sau în apă caldă este strict interzisă, deoarece carnea își pierde calitatea. Astfel, riscul de a fi infectată cu bacterii dăunătoare crește la temperaturi ridicate, mai ales, în timpul verii.
De asemenea, atunci când înghețați carnea, rețineți că trebuie să o puneți la congelat în cantități mici, deoarece odată ce ați dezghețat-o, nu mai este sănătos să o băgați înapoi în congelator.
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…
Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…
Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…
Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…
Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…