Categories: Ştiri sănătate

Cum slăbești sănătos, cu doar 15 lei/zi? Cori Grămescu: Slăbim eficient și fără înfometare

Să mănânci sănătos nu este atât de costisitor precum pare, susțin nutriționiștii. Acest lucru este un mit și poți începe să mănânci mai sănătos și să pierzi din kilogramele în plus începând astăzi, cu numai 15 lei/zi!

Pierderea kilogramelor în plus nu este un proces simplu. Trebuie să îți cunoști foarte bine corpul și nevoile acestuia pentru a evita posibilele carențe și probleme de sănătate.

De asemenea, înfometarea este cea mai nesănătoasă cale de a slăbi. Aceasta poate cauza multiple probleme de sănătate și, de asemenea, organismul îți poate pierde foarte ușor echilibrul.

Cum mănânci sănătos și slăbești cu numai 15 lei/zi?

Cori Grămescu, expert în nutriție ți fitness, a dezvăluit cum putem mânca sănătos, pierzând din greutate, cu puțini bani.

„În fiecare zi avem nevoie de 300 de grame de fructe diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt şi ouă, precum şi de 270 de grame de peşte, carne sau lactate, precum şi de 20 de grame de nuci.

Acest minim nivel caloric ne asigură un plan de mese care creează deficit caloric şi care ne ajută să slăbim blând, eficient şi fără înfometare. Dacă obiectivul nostru este să ne menţinem şi să fim sănătoşi, e suficient să creştem cantităţile de mai sus cu circa 30%.

Ca şi preţ obţinem o valoare între 15 şi 20 lei pe zi în funcţie de ingredientele alese, ceea ce este absolut accesibil pentru majoritatea oamenilor cu un job stabil”, explică Cori Grămescu, potrivit Adevărul.

Lista de cumpărături

De asemenea, Cori Grămescu atrage atenția asupra fructelor și legumelor de sezon. Acestea nu costă prea mult și, de asemeena, gătite corect sunt foarte gustoase și prietenoase cu silueta.

De asemenea, pentru proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase este recomandat să căutăm produse românești și, de asenea, să comparăm bine raportul preț/cantitate. Uneori poate fi mai avantajos să iei cantități mai mari de produse pe care le poți găti separat, în zile diferite.

 

 

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

20 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică