Categories: Ştiri sănătate

Un bărbat vindecat de COVID care a apelat la acest tratament a ajuns în stare gravă la spital

Recuperarea post-COVID poate fi un proces complex, în funcție de forma de boală manifestată și de afecțiunile preexistente. Terapia hiperbară este una dintre terapiile post-COVID, deși poate avea anumite efecte negative, se pare. 

Ideea de a administra tratamente post-COVID, precum terapia hiperbară, au apărut după constatarea cazurilor de Long Covid.

Terapia hiperbară presupune plasarea pacientului într-o cameră care livrează 100% oxigen, benefic pentru oxigenarea organismului după această afecțiune.

În comparație cu nivelul de oxigenare, noi respirăm, în aerul ambiental, un aer cu o concentrație de 20,9 la sută oxigen. Terapia hiperbarică are o concentrație de 100% oxigen.

Această terapie este indicată în afecțiuni care opresc oxigenarea corespunzătoare a corpului.

Cu toate acestea, terapia are contraindicații serioase, iar pacientul trebuie să treacă printr-o serie de analize înainte de a urma tratamentul.

O altă persoană a ajuns la spital după terapia hiperbară

Un bărbat vindecat de COVID care a apelat la terapie hiperbară de recuperare a ajuns aseară în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, anunță RRA.

El se internase pentru tratament la aceeași clinică privată din Caraș-Severin la care a mers și solistul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, și, la fel ca artistul, s-a simțit rău imediat după prima ședință.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Reșița. Aici, medicii au constatat leziuni ale plămânilor și l-au transferat la Timișoara, unde a fost evaluat și internat la terapie intensivă.

Șeful Secției de pneumologie de la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara, Ovidiu Fira-Mladinescu, spune că nu există studii științifice privind terapia hiperbară în recuperarea după COVID.

La mulți post-COVID, încă țesutul pulmonar este afectat. De aceea, acest tratament hiperbar trebuie foarte bine evaluat la cine să se administreze, și aici nu am eu convingerea că această evaluare se face corespunzător.

Noi nu am recomandat terapia hiperbarică, fiindcă nu avem argumente științifice și noi nu putem face recomandări, ca medici, decât pentru terapii pentru care există argumente științifice acceptate la nivel de comunitate științifică internațională”, a explicat șeful Secției de pneumologie de la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara, Ovidiu Fira-Mladinescu.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

7 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

8 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: