Cum stimulezi producția de melatonină, hormonul somnului. Cele mai bune surse alimentare

Melatonina este un hormon care controlează ceasul organismului – ciclurile somn-veghe. Nivelurile naturale ale acestui hormon sunt cele mai mari în timpul nopţii.

Melatonina este un hormon antioxidant produs în timpul somnului de glanda pineală din creier care ajută la menţinerea biortimurilor naturale ale organismului. Unele studii sugerează că suplimentele cu melatonină sunt utile în tratamentul tulburărilor de somn.

Suplimentele cu melatonină au efecte secundare

Potrivit specialiştilor de la Clinica Mayo, SUA, suplimentele cu melatonină sunt utile dacă sunt luate pe termen scurt. La fel ca şi alte medicamente împotriva insomniei şi acesta poate da dependenţă, poate avea o eficienţă scăzută pe măsură ce creşte perioada de administrare. În plus, poate determina un apetit crescut. Cele mai frecvente efecte secundare ale administrării suplimentelor cu melatonină sunt durerile de cap, ameţeala, greaţa, somnolenţa.

Alte efecte secundare mai puţin comune includ depresia instalată pe perioade scurte, tremur, anxietate uşoară, crampe abdominale, iritabilitate, lentoare, confuzie şi dezorientare, hipotensiune arterială. În plus, aceste suplimente interacţionează cu alte medicamente precum anticoagulantele, cele prescrise împotriva convulsiilor, contraceptivele, antidiabeticele şi imnosupresivele.

Surse naturale de melatonină

Dacă sunteţi în căutarea unui mod natural de a adormi mai uşor, dar vreţi să evitaţi medicamentele, nutriţioniştii recomandă câteva alimente care vă pot creşte secreţia de melatonină.

Carnea de pui

Consumul cărnii de pui este este eficient în reducerea nivelului de stres. Sursă importantă de proteine, carnea de pui are numeroşi aminoacizi, inclusiv triptofan. Acesta ajută organismul să producă serotonină (hormonul relaxării), stimulând producţia de melatonină (un hormon care controlează ciclurile de somn).

Untul de arahide

Pe lângă faptul că este delicious, untul de arahide este o sursă bogată de magneziu, ajutând la reglarea melatoninei. Dacă arahidele nu sunt pe gustul tău, poţi încerca şi untul de migdale sau nuci de Brazilia.

Biscuiţii din ovăz

„Ovăzul este o sursă naturală de melatonină”, spune nutriţionistul Tamryn Burgess. Adăugaţi meniului stabilit pentru cină un castron mic de fulgi de ovăz cu lapte sau un mic biscuite de ovăz sănătoasă.

 

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

25 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

55 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică