Categories: Ştiri sănătate

Cum te apără masca de protecție de forme mai grave de COVID-19?

Încă de la începutul pandemiei, specialiștii au încurajat purtarea măștii atât în public, cât și în spațiile închise, aglomerate. Este dovedit că acest lucru te protejează de o posibilă infectare cu virusul SARS-CoV-2, însă ultimele studii au demonstrat că masca de protecție reduce riscul de a dezvolta forme mai grave de COVID-19.

Până în acest moment, medicii au recomandat purtarea măștii pentru a preveni răspândirea virusului, însă noile studii arată că masca este într-adevăr o barieră fizică ce reduce cantitatea de virus ajuns la purtător.

Potrivit unui specialist din cadrul Universității de Medicină din Tulane, Robert F. Garry Jr., cantitatea virusului determină intensitatea simptomelor și severitatea formei prin care acesta se manifestă.  De obicei, în privința virușilor, cu cât doza contractată este mai mare, cu atât mai puternice vor fi simptomele.  În cazul în care doza contractată.

Masca de protecție reduce riscul de a dezvolta forme mai grave de Covid-19

Cu atât mai mult, Conform The Economist, cercetătorii Joseph Courtney și Ad Bax din Bethesda, Maryland, SUA, ar fi găsit încă un motiv pentru care măștile de protecție îi protejează pe oameni și de forme mai severe ale bolii.

Potrivit cercetătorilor, chiar dacă se știe că o cantitate de virus mai mică pătrunsă în organism poate duce la o formă mai ușoară a bolii, acum se iau în vedere și umiditatea, sistemul imunitar și puterile protective ale mucusului.

În lucrarea lor publicată în Biophysical Journal, cercetătorii explică faptul că umiditatea creată în interiorul măștii ar putea oferi un avantaj semnificativ sistemului imunitar celor ce o poartă. Umiditatea scăzută tinde să usuce tractul respirator, creând astfel condiții prielnice virusurilor, în timp ce masca umezește aerul inspirat și ajută sistemul imunitar.

Ce mască este mai eficientă?

Răspândirea directă a virusului se face prin particulele eliberate de o persoană infectată.  Aceste particule pot fi oprite înainte de a ajunge în organism de o mască de protecție folosită corespunzător. Potrivit doctorului Robert F. Garry Jr., o mască din material textil poate bloca virusul în proporție de 40-50%, în timp ce măștile N95 au o eficiență de până la 95%.

 

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

24 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

54 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică