Categories: Ştiri sănătate

Cum te protejezi de coronavirus pe timpul concediului?

Deși campania de vaccinare anti-COVID a avut un real succes la nivel național, încă există riscul de a te infecta cu virusul. Astfel, deși tentația de relaxare este ridicată, este important să știi cum te protejezi de coronavirus cât mai eficient, chiar și în timpul vacanței.

În ciuda reținerilor inițiale, tot mai mulți români au ales să se imunizeze anti-COVID, mai ales în mediul urban. Astfel, în prezent, avem cea mai bună situație epidemiologică.

Cu toate acestea, varianta Delta pare să amenințe din nou Europa cu noi infectări, iar anumite țări au luat deja măsuri pentru a preveni infectarea cu noua variantă. Aceasta este cu 60% mai contagioasă decât varianta britanică, fiind asociată și cu simptome mai intense de boală.

În acest sens, experții în sănătate subliniază importanța protecției împotriva coronavirusului, chiar și în contextul situației epidemiologice favorabile.

Cum te protejezi de coronavirus în timpul vacanței?

Suntem în plin sezon al concediilor, iar autorităţile sanitare îi îndeamnă pe turişti să fie atenţi la locurile în care se cazează sau acolo unde mănâncă, pentru că riscurile sunt mari în această perioadă. Mare atenţie şi la piscinele în care intraţi, iar petrecerea concediului peste hotare trebuie să fie însoţită de respectarea unor reguli clare pentru prevenirea unor eventuale incidente, comunică Rador.

Astfel, distanțarea socială, igiena corespuzătoare a mâinilor și purtarea măștii în anumite spații aglometare sunt încă măsuri bune de protecție împotriva virusului și variantelor îngrijorătoare.

De asemenea, pentru sănătatea și bunăstarea organismului este important să vă asigurați anumite condiții.

Pe lângă pericolul coronavirusului există anumite spații și condiții care vă pot pune sănătatea generală în pericol.

Astfel, este indicat să nu vă cazaţi în spaţii neautorizate, în locuri murdare unde nu sunt respectate nici măcar normele sanitare elementare.

Sunt sfaturile medicilor epidemiologi şi ai agenţilor autorizaţi de turism din Sălaj pentru cei care vor să plece în concediu în ţară şi străinătate.

Mai mult, asigurările de călătorie şi cele medicale sunt deosebit de importante, mai ales în această perioadă dificilă din punct de vedere sanitar.

În cazul celor care optează pentru staţiunile autohtone, înainte de a plăti vacanţa este importantă analizarea cu atenţie a tuturor detaliilor din pachetul oferit la vânzare, pentru a nu vă trezi că achiziţionaţi ceva ce nu există în realitate.

Mare atenţie şi la ştranduri, la restaurante şi la unităţile de cazare, pentru a nu vă trezi că sunteţi cazaţi în camere cu deficienţe de curăţenie sau că faceţi baie în bazine cu apă murdară.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: