vineri, octombrie 7, 2022

Varianta Delta – care a pornit din India, este considerată cea mai contagioasă variantă covid-19. Potrivit experților în sănătate, răspândirea variantei Delta ar putea pune capăt măsurilor de relaxare din Europa. Varianta Delta este deja dominantă în Marea Britanie. Prea mulți oameni vaccinaţi complet au ajuns în spital infectati cu tulpina indiană.

514 oameni au fost internați cu COVID în săptămâna de dinainte de 21 iunie, iar 210 dintre ei erau vaccinați. UK-ul are şi un număr record de decese din cauza Delta – 117, majoritatea victimelor aveau peste 50 de ani. 15 dintre ele erau vaccinate.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

„Nu avem foarte multe secențieri și nu avem o imagine reală asupra acestui fenomen. Din experiența acestui an de pandemie știm că variantele noi apărute, care sunt mult mai transmisibile, devin într-o perioadă relativ scurtă de timp variantele dominante. Cred că o secvențiere în exces nu va aduce o informație în plus. Știm că această variantă în Europa, în câteva săptămâni, luni de zile, în funcție de gradul de circulație al populației, va deveni varianta dominantă a îmbolnăvirilor de COVID în toate țările Uniunii Europene”, a spus la Aleph News Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

De asemenea, medicul Radu Țincu spune că dacă România nu va atinge pragul de imunizare de masă până la toamnă, numărul cazurilor va înregistra o creștere semnificativă.

„Depinde foarte mult de gradul de gradul de imunizare al populației până în perioada de toamnă. În acest moment este o transmibilitate redusă, lucru care este determinat de vremea foarte caldă și umedă și de imunizarea prin boală sau vaccin. Ne-ar trebui undeva la 10 – 11 milioane de persoane vaccinate. Dacă în toamnă pragul nu este atins, cu siguranță va există o crește a numărului de cazuri. Persoanele nevaccinate sunt vulnerabile”, a adăugat Radu Țincu.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private