miercuri, august 10, 2022

Deși campania de vaccinare anti-COVID a avut un real succes la nivel național, încă există riscul de a te infecta cu virusul. Astfel, deși tentația de relaxare este ridicată, este important să știi cum te protejezi de coronavirus cât mai eficient, chiar și în timpul vacanței.

În ciuda reținerilor inițiale, tot mai mulți români au ales să se imunizeze anti-COVID, mai ales în mediul urban. Astfel, în prezent, avem cea mai bună situație epidemiologică.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Cu toate acestea, varianta Delta pare să amenințe din nou Europa cu noi infectări, iar anumite țări au luat deja măsuri pentru a preveni infectarea cu noua variantă. Aceasta este cu 60% mai contagioasă decât varianta britanică, fiind asociată și cu simptome mai intense de boală.

În acest sens, experții în sănătate subliniază importanța protecției împotriva coronavirusului, chiar și în contextul situației epidemiologice favorabile.

Cum te protejezi de coronavirus în timpul vacanței?

Suntem în plin sezon al concediilor, iar autorităţile sanitare îi îndeamnă pe turişti să fie atenţi la locurile în care se cazează sau acolo unde mănâncă, pentru că riscurile sunt mari în această perioadă. Mare atenţie şi la piscinele în care intraţi, iar petrecerea concediului peste hotare trebuie să fie însoţită de respectarea unor reguli clare pentru prevenirea unor eventuale incidente, comunică Rador.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

Astfel, distanțarea socială, igiena corespuzătoare a mâinilor și purtarea măștii în anumite spații aglometare sunt încă măsuri bune de protecție împotriva virusului și variantelor îngrijorătoare.

De asemenea, pentru sănătatea și bunăstarea organismului este important să vă asigurați anumite condiții.

Pe lângă pericolul coronavirusului există anumite spații și condiții care vă pot pune sănătatea generală în pericol.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Astfel, este indicat să nu vă cazaţi în spaţii neautorizate, în locuri murdare unde nu sunt respectate nici măcar normele sanitare elementare.

Sunt sfaturile medicilor epidemiologi şi ai agenţilor autorizaţi de turism din Sălaj pentru cei care vor să plece în concediu în ţară şi străinătate.

Mai mult, asigurările de călătorie şi cele medicale sunt deosebit de importante, mai ales în această perioadă dificilă din punct de vedere sanitar.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

În cazul celor care optează pentru staţiunile autohtone, înainte de a plăti vacanţa este importantă analizarea cu atenţie a tuturor detaliilor din pachetul oferit la vânzare, pentru a nu vă trezi că achiziţionaţi ceva ce nu există în realitate.

Mare atenţie şi la ştranduri, la restaurante şi la unităţile de cazare, pentru a nu vă trezi că sunteţi cazaţi în camere cu deficienţe de curăţenie sau că faceţi baie în bazine cu apă murdară.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private