Categories: Stil de viaţă

Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sănătate

Cuptoarele cu microunde au devenit indispensabile în majoritatea bucătăriilor, fiind cel mai rapid mod de a încălzi o masă sau a prepara un anumit produs. Cu toate acestea, experții avertizează că simpla introducere a unui recipient de plastic pentru alimente în cuptorul cu microunde ar putea constitui un pericol pentru sănătate, scrie Realhomes. Experții dezvăluie de ce ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a pune recipiente din plastic în cuptorul cu microunde.

Confuzia cu privire la cât de sigure pot fi recipientele băgate în cuptorul cu microunde provine din faptul că multe mărci produc acum caserole din plastic cu eticheta „sigure pentru cuptorul cu microunde”. Cu toate acestea, nu toate recipientele din plastic sunt la fel de sigure.

Experții unei companii care produce cuptoare cu microunde au dezvăluit că anumite materiale plastice, combinate cu anumite alimente, pot provoca un dezastru și în cele mai bune aparate. „Multe materiale plastice sunt concepute pentru utilizarea în cuptorul cu microunde, dar nu recomandăm să puneți în ele alimente bogate în zahăr sau grăsimi”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

Încălzirea  în cuptorul cu microunde provoacă topirea plasticului

Motivul pentru care nu este sigur să punem aceste recipiente de plastic în cuptorul cu microunde cu aceste tipuri de alimente este că devin foarte fierbinți și provoacă topirea plasticului, existând riscul de arsuri.

Alicia Harper, nutriționist din New York, spune că a experimentat asta pe pielea ei. Ea a refolosit un recipient mai mare de iaurt pentru a încălzi supă în cuptorul cu microunde. „Am rămas cu ceea ce poate fi descris doar o mizerie topită de supă și materiale plastice amestecate la un loc”, spune Alicia. „Nu puneți ambalaje de iaurt sau alte recipiente similare în cuptorul cu microunde. Se vor topi!’”, spune ea.

Impactul asupra sănătății prin încălzirea în cuptorul cu microunde

Pe lângă pericolul potențialelor arsuri în urma topirii plasticului, mulți experți în sănătate avertizează că folosirea plasticului în cuptorul cu microunde ar putea avea un impact asupra sănătății. Nutriționsta Melissa Bunkers spune că majoritatea recipientelor din plastic conțin „disruptori endocrini” Bisfenol A sau BPA, care pot fi eliberați în alimente la o temperatură mai mare. Cu toate acestea, deși s-au făcut o mulțime de studii asupra impactului acestor substanțe chimice, nu există un răspuns clar cu privire la periculozitatea recipientelor din plastic ajunse în cuptorul cu microunde.
Pe de altă parte, un studiu publicat în 1992 de Raum & Zelt a demonstrat că aminoacizii care se formează în mod natural suportă schimbări izomerice și transformări toxice sub impactul produs de microundele din cuptoare.

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

13 minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

43 de minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

o oră ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

12 ore ago

Citeste si: