Categories: Stil de viaţă

Tot ce trebuie să știm pentru a fi băutori experimentați de cafea

Oricine a intrat într-o cafenea știe cât de important este să cunoști limbajul cafelei pentru a obține ceea ce îți dorești. Poate fi un sacrilegiu să compari un cortado cu o cafea Red Eye. De aceea, un barista îți va spune că familiarizarea cu vocabularul cafelei este importantă mai ales pentru a prepara această minunată băutură și acasă, potrivit Wellandgood.

„Cafeaua este o lume în sine și cu cât putem exprima mai mult în cuvinte ceea ce gustăm și trăim, cu atât vom avea o legătură mai profundă cu ea”, spune Candace Rose Rardon, autoarea cărții ”Stuff Every Coffee Lover Should Know”. „E ca și cum învățăm o limbă necunoscută, atunci când călătorim”, crede ea.

Ce trebuie să știe un cumpărător educat de cafea

Abilitatea de a exprima în cuvinte ceea ce ne place, ne transformă într-un cumpărător mai educat de cafea, de echipamente de cafea și de preparatul în sine.

Barista, prezentare cafea

17Aceste cuvinte ar trebui să intre în limbajul de zi cu zi al unui băutor de cafea care se respectă:

Aciditate: O senzație pozitivă de strălucire crocantă, fructată în cafea, creată de peste 30 de acizi diferiți.

Arabica: Una dintre cele două specii principale ale arborelui de cafea. Este apreciată pentru calitatea și aromele complexe și reprezintă 75% din producția globală de cafea.

Robusta: A doua specie principală a arboelui de cafea. Este considerată inferioară Arabica din cauza aromei sale aspre și mai amare, dar este și mai ieftină de produs și mai rezistentă la dăunători și la boli.

Amestec: Un amestec de boabe de cafea din mai multe origini. Scopul unui amestec este de a crea un gust consistent, bine echilibrat.

Aromă: Gustul cafelei preparate, care ar trebui să includă întotdeauna un echilibru de aciditate, dar și de dulce și amar.

Cofeina: Compus și stimulent natural din planta de cafea. Boabele Robusta au aproape de două ori mai multă cofeină decât soiurile Arabica.

Cafea verde: Termen folosit pentru a descrie boabele de cafea crude, care sunt de culoare verde pal, care au fost procesate, dar nu au fost încă prăjite.

Prăjirea: un proces care folosește căldura pentru a transforma boabele de cafea abia culese. Acestea nu numai că își schimbă culoarea din verde în maro, dar anumite reacții chimice deblochează aroma cafelei.

Origine unică: Termen folosit pentru a descrie cafeaua cultivată într-o regiune geografică.

Recent Posts

Alina Bădic, horoscop 10 – 16 noiembrie. Schimbări energetice unice, foarte semnificative.

În horoscopul săptămânii 10 – 16 noiembrie, Alina Bădic discută despre o serie de aspecte…

2 ore ago

Semnificația ascunsă a ceasurilor inversate: Ce înseamnă dacă vedeți adesea ora 12:21?

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă când vedeți deseori pe ceasul dvs. ore specifice precum 12:21?…

3 ore ago

La ce temperatură trebuie setat termostatul în frigider? Trucuri pentru un consum redus de energie electrică și o prospețime mai mare a alimentelor

Când vine vorba de setarea corectă a temperaturii frigiderului, mulți dintre noi nu se gândesc…

3 ore ago

Degetul mic de la mână spune totul despre personalitatea ta! Cel mai tare test al momentului

Există o teorie potrivit căreia lungimea degetului mic poate spune lucruri despre personalitatea unei persoane.…

4 ore ago

Inima și stresul: cum ne afectează starea de sănătate viața agitată?

Stresul este ceva cu care se confruntă toată lumea.  Simptomele comune pot include mâini umede,…

4 ore ago

Târguri de Crăciun în România: unde și începând de când te poți bucura de atomosfera festivă

Se apropie deschiderea târgurilor de Crăciun din marile orașe ale României, cu pregătiri pentru ca…

5 ore ago

Citeste si: