Curăță plămânii de toxine, flegmă și mucus cu aceste 3 ingrediente! Combinația ideală pentru sănătatea plămânilor

Corpul tău produce în mod natural mucus în fiecare zi, iar prezența lui nu este neapărat un semn de ceva nesănătos. Mucusul, cunoscut și sub numele de flegmă atunci când este produs de sistemul respirator, căptușește țesuturile corpului (cum ar fi nasul, gura, gâtul și plămânii) și vă ajută să vă protejați de infecții.

Corpul tău produce aproximativ un litru de mucus pe zi. Dar prea mult, mai ales undeva precum plămânii tăi, poate fi enervant și poate un semn al unei probleme de sănătate. Iată câteva situații în care este posibil să aveți mucus în piept:

Reflux de acid

Dacă aveți reflux de acid, acidul din stomac ajunge în esofag până în gât. Acest lucru poate duce la iritații ale gâtului și picurare postnazală, împreună cu congestie toracică.

Alergiile

Alergiile pot provoca o serie de simptome, de la mâncărime la ochi și strănut până la congestie, constricție în piept și tuse. O reacție care implică plămânii este mai tipică dacă ești alergic la ceva din aer, cum ar fi polenul sau acarienii.

Astm

Împreună cu alte simptome ale astmului, cum ar fi dificultăți de respirație și senzație de constricție în piept, astmul bronșic vă poate determina să susțiți flegmă. Acesta poate fi un semn că aveți căile respiratorii inflamate, dar cantități mici de mucus alb sau limpede nu sunt îngrijorătoare.

Infecții bacteriene și virale

Infecțiile cum ar fi gripa, bronșita acută și pneumonia vă pot determina căile respiratorii să formeze mucus suplimentar, pe care îl veți tusi adesea. Poate fi de culoare verde sau galbenă.

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

BPOC include mai multe boli pulmonare care pot îngreuna respirația, inclusiv bronșita cronică și emfizemul. Bronșita cronică provoacă inflamarea tuburilor bronșice și mai mult mucus, ambele îngreunând funcționarea plămânilor. BPOC este, în general, cauzată de expunerea pe termen lung la lucruri care irită plămânii, cum ar fi fumul de țigară, dar și persoanele cu astm bronșic o pot dezvolta.

Curăță plămânii de toxine, flegmă și mucus cu aceste 3 ingrediente!

Pentru a înmuia mucusul din plămâni, trebuie să inhalezi aburii degajați de o infuzie de plante medicinale. În plus, trebuie să eviți alimentele care stimulează producția de mucus și să le consumi pe cele care te ajută să îl elimini.

Primul pas pentru a scăpa de mucusul din plămâni este înmuierea sa, deoarece cu cât este mai tare, cu atât este mai greu să îl elimini din organism. Cea mai bună modalitate pentru a reuși acest lucru este să inhalezi aburii din vasul în care ai fiert mai multe plante medicinale.

Cum faci asta?

  • Fierbe într-o cratiță doi litri de apă și adaugă câteva plante medicinale. Îți recomandăm să folosești pin, cimbru, rozmarin, eucalipt, mușețel și oregano. Unele magazine naturiste vând amestecuri de acest fel gata împachetate.
  • După ce a fiert timp de 5-10 minute, vei vedea că apa degajă niște aburi aromați. Ia cratița de pe aragaz și pune-o în fața ta. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai cu fața deasupra vasului (ai grijă să nu te opărești cu aburul prea fierbinte).
  • Inhalează adânc pe nas, apăsând pe o nară și respirând prin cealaltă și vice versa. Respiră și pe gură.
  • Poți să repeți procedeul de mai multe ori pe zi.

Recent Posts

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

3 minute ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

33 de minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

o oră ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

2 ore ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

3 ore ago

Citeste si: