Sari la conținut

Curăță plămânii de toxine, flegmă și mucus cu aceste 3 ingrediente! Combinația ideală pentru sănătatea plămânilor

Ceai pentru curățarea și detoxifierea plămâinilor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
curățarea plămânilor

Corpul tău produce în mod natural mucus în fiecare zi, iar prezența lui nu este neapărat un semn de ceva nesănătos. Mucusul, cunoscut și sub numele de flegmă atunci când este produs de sistemul respirator, căptușește țesuturile corpului (cum ar fi nasul, gura, gâtul și plămânii) și vă ajută să vă protejați de infecții.

Corpul tău produce aproximativ un litru de mucus pe zi. Dar prea mult, mai ales undeva precum plămânii tăi, poate fi enervant și poate un semn al unei probleme de sănătate. Iată câteva situații în care este posibil să aveți mucus în piept:

Reflux de acid

Dacă aveți reflux de acid, acidul din stomac ajunge în esofag până în gât. Acest lucru poate duce la iritații ale gâtului și picurare postnazală, împreună cu congestie toracică.

Alergiile

Alergiile pot provoca o serie de simptome, de la mâncărime la ochi și strănut până la congestie, constricție în piept și tuse. O reacție care implică plămânii este mai tipică dacă ești alergic la ceva din aer, cum ar fi polenul sau acarienii.

Astm

Împreună cu alte simptome ale astmului, cum ar fi dificultăți de respirație și senzație de constricție în piept, astmul bronșic vă poate determina să susțiți flegmă. Acesta poate fi un semn că aveți căile respiratorii inflamate, dar cantități mici de mucus alb sau limpede nu sunt îngrijorătoare.

Infecții bacteriene și virale

Infecțiile cum ar fi gripa, bronșita acută și pneumonia vă pot determina căile respiratorii să formeze mucus suplimentar, pe care îl veți tusi adesea. Poate fi de culoare verde sau galbenă.

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

BPOC include mai multe boli pulmonare care pot îngreuna respirația, inclusiv bronșita cronică și emfizemul. Bronșita cronică provoacă inflamarea tuburilor bronșice și mai mult mucus, ambele îngreunând funcționarea plămânilor. BPOC este, în general, cauzată de expunerea pe termen lung la lucruri care irită plămânii, cum ar fi fumul de țigară, dar și persoanele cu astm bronșic o pot dezvolta.

Curăță plămânii de toxine, flegmă și mucus cu aceste 3 ingrediente!

Pentru a înmuia mucusul din plămâni, trebuie să inhalezi aburii degajați de o infuzie de plante medicinale. În plus, trebuie să eviți alimentele care stimulează producția de mucus și să le consumi pe cele care te ajută să îl elimini.

Primul pas pentru a scăpa de mucusul din plămâni este înmuierea sa, deoarece cu cât este mai tare, cu atât este mai greu să îl elimini din organism. Cea mai bună modalitate pentru a reuși acest lucru este să inhalezi aburii din vasul în care ai fiert mai multe plante medicinale.

Cum faci asta?

  • Fierbe într-o cratiță doi litri de apă și adaugă câteva plante medicinale. Îți recomandăm să folosești pin, cimbru, rozmarin, eucalipt, mușețel și oregano. Unele magazine naturiste vând amestecuri de acest fel gata împachetate.
  • După ce a fiert timp de 5-10 minute, vei vedea că apa degajă niște aburi aromați. Ia cratița de pe aragaz și pune-o în fața ta. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai cu fața deasupra vasului (ai grijă să nu te opărești cu aburul prea fierbinte).
  • Inhalează adânc pe nas, apăsând pe o nară și respirând prin cealaltă și vice versa. Respiră și pe gură.
  • Poți să repeți procedeul de mai multe ori pe zi.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: