Categories: Ştiri sănătate

De astăzi începe vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie. Ce ser se va administra?

În ultimul timp, autoritățile au adoptta tot mai multe măsuri pentru accelerarea campaniei de imunizare în România. O astfel de măsură se referă la vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie, de astăzi, fără o programare în platforma oficială.

Alte măsuri s-au concentrat pe imunizarea ușoară, fără programare, numai pe baza buletinului. Astfel, mai multe orașe au organizat un eveniment numit „maratonul vaccinării”, unde persoanele se puteau vaccina în câteva minute. La sfârşitul acestei săptămâni, Universitatea de Medicină şi Farmacie a iniţiat un eveniment de vaccinare non-stop, între 7 şi 9 mai, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Vaccinarea ati-COVID în cabinetele medicilor de familie. Ce ser se va administra?

De astăzi ar urma să se intensifice din nou ritmul campaniei naţionale de imunizare, în principal datorită trecerii la etapa vaccinării în cabinetele medicilor de familie. Sunt peste 3.000 care s-au înscris, la nivel naţional, iar autorităţile sunt încrezătoare că numărul lor va creşte în perioada următoare.

Medicii de familie vor administra serul produs de compania Johnson&Johnson, pentru care este nevoie o singură doză, iar estimările indică până la 30.000 de persoane vaccinate zilnic în aceste cabinete, informează Rador.

Peste 66.500 de persoane s-au mai vaccinat anti-COVID-19, de ieri până astăzi în România, s-a depăşit pragul de 2 milioane de persoane care au făcut şi rapelul, iar în total sunt aproape 3.380.000 de oameni care au făcut cel puţin prima doză.

A ajuns cea mai mare tranșă de vaccinuri AstraZeneca

Cea mai consistentă tranșă de vaccinuri anti-COVID-19 de la compania AstraZeneca a ajuns aseară în țară, peste 643.000 de doze. De la Centrul Național de Stocare din capitală, ele vor fi distribuite spre centrele regionale. Până în prezent au fost recepționate aproape 1.560.000 de doze din acest ser, dintre care mai bine de o treime au fost deja utilizate.

Astăzi România mai recepționează un nou lot de vaccinuri Pfizer BioNTech, aproape 700.000 de doze. Este serul cel mai folosit până acum la noi; din peste cinci milioane de doze primite s-au administrat aproape 4.300.000. Conform calendarului livrărilor, în cursul acestei luni ar urma să fie livrate în România aproximativ şase milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 aprobate în Uniunea Europeană: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson and Johnson. Acesta din urmă, care se face într-o singură doză, fără să fie nevoie de rapel, va fi administrat începând de astăzi în cabinetele medicilor de familie

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 minute ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

37 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

o oră ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

3 ore ago

Citeste si: