sâmbătă, aprilie 1, 2023

Recent, autoritățile au adoptat tot mai multe măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID și, de asemenea, pentru încurajarea românilor de a se imuniza. În acest sens, s-au organizat maratoane, centre de vaccinare mobile și, de asemenea, s-a facilitat imunizarea fără programare în platformă.

Prin accelerarea campaniei de vaccinare autoritățile speră că vom ajunge curând la imunitatea colectivă și, implicit, vom reveni la o viață normală.

Te-ar mai interesa: Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul i...

Se iau tot mai multe măsuri de facilitare a accesului populaţiei la vaccinare. Cel de-al nouălea centru mobil de imunizare anti-COVID va deveni funcţional astăzi în judeţul Argeş, iar de mâine, doritorii vor putea să se vaccineze direct în maşină şi în Piaţa Constituţiei din Capitală – aşa cum se întâmplă la Deva sau la Cluj-Napoca.

În perioada următoare, rapelul se va putea face şi în alt centru decât cel în care s-a primit prima doză, iar în mai multe oraşe, cum ar fi Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş sau Iaşi, se vor organiza maratoane ale vaccinării, după modelul celui de la Timişoara. În plus, autorităţile vor ca vaccinarea fără programare să fie posibilă în mai multe cabinete, spune coordonatorul campaniei naţionale de imunizare, Valeriu Gheorghiţă, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Cum îți poți da seama că cineva ți-a făcut farmece...

Valeriu Gheorghiță, despre accelerarea campaniei de vaccinare

„Vrem să deschidem în cercuri concentrice, să începem cu centrele de vaccinare din municipiile care au centre regionale de depozitare și pe măsură ce observăm că activitatea se derulează în parametri normali, sigur că se va extinde progresiv. Sunt mai multe țări europene care folosesc un sistem hibrid în momentul de față, în care în prima parte a zilei se vaccinează persoanele programate și în a doua parte există un număr de locuri disponibile pentru persoanele cu prezentare directă.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

În alte state există posibilitatea ca persoanele peste 60 de ani, de pildă, să se prezinte direct la vaccinare, fără programare, pe tot intervalul de funcționare al centrului de vaccinare. Tocmai de aceea noi analizăm mai multe scenarii. Ne dorim cât mai repede, în prima parte a lunii mai, probabil chiar prima săptămână, vom putea începe în anumite centre de vaccinare.

Tocmai pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare în perioada următoare, foarte probabil, în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare și va fi afișat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, tocmai pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare și a înlesni, dacă vreți, a facilita această comunicare”, explică Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Centru de vaccinare anti-COVID din mașină, în București

O parte din parcarea de la Piaţa Constituţiei, din capitală, va fi folosită pentru un centru de vaccinare anti-COVID direct din maşină. Hotărârea a fost adoptată în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi prevede că se aprobă utilizarea temporară, până la 12 septembrie, a părţii corespunzătoare a 240 de locuri de parcare, în vederea organizării unui centru cu patru puncte de vaccinare, scrie Rador.

Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private