joi, august 11, 2022

În ultimul timp, autoritățile au adoptta tot mai multe măsuri pentru accelerarea campaniei de imunizare în România. O astfel de măsură se referă la vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie, de astăzi, fără o programare în platforma oficială.

Alte măsuri s-au concentrat pe imunizarea ușoară, fără programare, numai pe baza buletinului. Astfel, mai multe orașe au organizat un eveniment numit „maratonul vaccinării”, unde persoanele se puteau vaccina în câteva minute. La sfârşitul acestei săptămâni, Universitatea de Medicină şi Farmacie a iniţiat un eveniment de vaccinare non-stop, între 7 şi 9 mai, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Vaccinarea ati-COVID în cabinetele medicilor de familie. Ce ser se va administra?

De astăzi ar urma să se intensifice din nou ritmul campaniei naţionale de imunizare, în principal datorită trecerii la etapa vaccinării în cabinetele medicilor de familie. Sunt peste 3.000 care s-au înscris, la nivel naţional, iar autorităţile sunt încrezătoare că numărul lor va creşte în perioada următoare.

Medicii de familie vor administra serul produs de compania Johnson&Johnson, pentru care este nevoie o singură doză, iar estimările indică până la 30.000 de persoane vaccinate zilnic în aceste cabinete, informează Rador.

Peste 66.500 de persoane s-au mai vaccinat anti-COVID-19, de ieri până astăzi în România, s-a depăşit pragul de 2 milioane de persoane care au făcut şi rapelul, iar în total sunt aproape 3.380.000 de oameni care au făcut cel puţin prima doză.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

A ajuns cea mai mare tranșă de vaccinuri AstraZeneca

Cea mai consistentă tranșă de vaccinuri anti-COVID-19 de la compania AstraZeneca a ajuns aseară în țară, peste 643.000 de doze. De la Centrul Național de Stocare din capitală, ele vor fi distribuite spre centrele regionale. Până în prezent au fost recepționate aproape 1.560.000 de doze din acest ser, dintre care mai bine de o treime au fost deja utilizate.

Astăzi România mai recepționează un nou lot de vaccinuri Pfizer BioNTech, aproape 700.000 de doze. Este serul cel mai folosit până acum la noi; din peste cinci milioane de doze primite s-au administrat aproape 4.300.000. Conform calendarului livrărilor, în cursul acestei luni ar urma să fie livrate în România aproximativ şase milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 aprobate în Uniunea Europeană: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson and Johnson. Acesta din urmă, care se face într-o singură doză, fără să fie nevoie de rapel, va fi administrat începând de astăzi în cabinetele medicilor de familie

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private