Categories: Ştiri sănătate

De ce apar cheaguri de sânge în urma administrării unor vaccinuri anti-COVID? Explicația specialiștilor în sănătate

Cercetătorii au descoperit motivul pentru care anumite persoane dezvoltă cheaguri de sânge în urma administrării unor seruri anti-COVID. Acest lucru a fost asociat cu vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson, în mod special. Deși sunt foarte rare, aceste efecte adverse pot pune în pericol viața pacienților care manifestă simptomele

Vasi Rădulescu, renumit medic român, explică posibila cauză a dezvoltării cheagurilor de sânge după administrarea vaccinurilor AstraZeneca și Johnson&Johnson. Cele două seruri au pierdut încrederea multor persoane, la nivel mondial, refuzând imunizarea sau rapelul.

De ce apar cheaguri de sânge după administrarea vaccinurilor anti-COVID AstraZeneca și Johnson&Johnson?

„Cercetătorii germani au declarat miercuri că, pe baza cercetărilor de laborator, cred că au descoperit cauza evenimentelor rare, dar grave de coagulare a sângelui, în rândul unor persoane care au primit vaccinul COVID-19 produs de AstraZeneca Plc (AZN.L) și Johnson & Johnson (JNJ .N).

Cercetătorii, într-un studiu neexaminat încă de experți, au declarat că vaccinurile COVID-19 care utilizează vectori de adenovirus – virusuri inactivate la temperaturi reci, utilizate ca bază pentru formarea vaccinului – trimit o parte din încărcătura lor utilă în nucleul celulelor, unde ar trebui să instruiască celulele să formeze proteine împotriva coronavirusului, numai că o parte din această informație poate fi citită greșit de către celulă.

Proteinele rezultate ar putea declanșa tulburări ale coagulării sângelui la un număr mic de persoane, sugerează ei. Oamenii de știință și autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA și Europa au căutat o explicație pentru ceea ce cauzează cheagurile rare, dar potențial mortale, însoțite de un număr scăzut de trombocite din sânge, care au determinat unele țări să oprească sau să limiteze utilizarea vaccinurilor AstraZeneca și J&J.

Alți oameni de știință au sugerat teorii concurente pentru starea de hipercoagulabilitate. Johnson & Johnson, într-o declarație trimisă prin e-mail, a spus: „Susținem cercetarea și analiza continuă a acestui eveniment rar pe măsură ce lucrăm cu experți medicali și autorități globale din domeniul sănătății. Așteptăm cu nerăbdare să revizuim și să împărtășim datele pe măsură ce acestea vor fi disponibile”. AstraZeneca a refuzat să comenteze.

Cercetătorii de la Universitatea Goethe din Frankfurt și alte site-uri au explicat în lucrarea lor că vaccinurile, utilizând o tehnologie diferită cunoscută sub numele de ARN mesager (ARNm), precum cele dezvoltate de BioNTech SE cu partenerul Pfizer Inc (PFE.N) și Moderna Inc (MRNA) .O), furnizează materialul genetic al proteinei spike a coronavirusului numai lichidelor ce se află în interiorul celulelor, nu direct nucleului celulelor.

Toate vaccinurile pe bază de ARNm ar trebui să reprezinte produse sigure”, se spune în ziar. Lucrarea sugerează că producătorii de vaccinuri care utilizează vectori de adenovirus ar putea modifica secvența proteinei spike pentru a evita reacțiile neplăcute de reactivitate încrucișată și pentru a spori siguranța acestor produse farmaceutice”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe propriul blog.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: