Atunci când cureți ceapa se eliberează în aer substanțe (alcaloizi volatili) care irită mucoasa conjunctivală.
„Lăcrimarea este doar un mod de apărare al ochiului la vaporii care se eliberează când foile protectoare ale cepei sunt îndepărtate. Vaporii emanați de ceapă nu dăunează în niciun fel ochilor, ci îi curăță”, explica Mihaela Ionescu, medic nutritionist.
Înainte de a curăța ceapa, ține-o în apă mai multă vreme, te sfătuiesc specialiștii. În acest fel, substanțele care provoacă lăcrimarea se elimină în apă, iar cantitatea de vapori emanați de ceapă este mai mică. O altă soluție este să cureți ceapa în apă rece sau să o îngheți înainte de a o tăia.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…