De ce mierea este mai bună decât zahărul

Conform unui dietetician american putem afla câteva explicații privind beneficiile mierei și de ce ar trebui să îi acordăm prioritate. Este însă important să alegem o miere de calitate, spune acesta.

În primul rând, subliniază expertul, citat de CNBC, mierea și zahărul sunt ambele carbohidrați, constând din cele două tipuri de zahăr: glucoză și fructoză. Ambele sunt descompuse rapid de către organism și pot provoca creșteri ale nivelului de zahăr din sânge. Consumul excesiv de zaharuri adăugate, inclusiv miere, poate aduce și alte riscuri pentru sănătate.

Dar, susține dieteticianul, avantajul alegerii mierii ca îndulcitor este că aceasta conține anumite proprietăți pe care alte zaharuri nu le au.

De ce mierea este miraculoasă

Mierea are o valoare a indicelului glicemic mai mică decât a zahărului, ceea ce înseamnă că nu crește nivelul de zahăr din sânge la fel de repede. Este, de asemenea, mai dulce decât zahărul, așa că este posibil să aveți nevoie de o cantitate mai mică, dar are puțin mai multe calorii pe linguriță.

Potrivit unui studiu din 2018, mierea poate conține urme de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi potasiu, calciu, zinc și vitaminele C, B1, B2, B3, B5 și B6.

Cel mai recent, o analiză din 2021 a confirmă că, atunci când este administrată miere pentru infecțiile căilor respiratorii superioare, anumite simptome – inclusiv frecvența tusei și severitatea tusei – s-au îmbunătățit semnificativ. Bunicii noștri ne-au învățat că atunci când suntem răciți mierea poate face miracole.

Utilizarea mierii poate ajuta, de asemenea, la vindecarea rănilor, arsurilor și a altor afecțiuni, conform unor cercetări.

Cum să alegem cea mai bună miere

Mierea crudă vine direct din stup și nu este pasteurizată. Deoarece nu trece prin pasteurizare, compușii benefici din miere rămân în produsul final. Este posibil să nu puteți găsi miere crudă în fiecare magazin, așa că este bine să vă asigurați că provine dintr-o sursă de încredere.

Mierea de Manuka este produsă din florile arborelui Manuka, originar din Noua Zeelandă. Are compuși similari cu mierea crudă, dar ceea ce o face unică este faptul că are anumite proprietăți care pot contribui activitatea antibacteriană.

Cum să scăpați de tuse cu ajutorul mierii

Faceți în casă cea mai bună tinctură pentru tuse. Această rețetă simplă îmbină ceaiul de ghimbir, lămâia și mierea și vă poate ajuta să scăpați de tuse.
De asemenea, siropul de ceapă, miere şi curcuma are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Nu e nevoie decât de miere, o lingură de curcuma, 200 g de ceapă și ghimbir.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

14 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

44 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică