Sari la conținut

Mierea de Manuka este, pe bună dreptate, un miracol. Ce afecțiuni grave poate vindeca acest super aliment

Mierea de Manuka este mierea miraculoasă. Mult mai scumpă decât mierea clasică, acționează ca un medicament al naturii.

Medicina a evoluat enorm și acum putem vindeca fără probleme boli care răpuneau oameni, în trecut. Puteai muri de la infecții și septicemii, antibioticele rezolvă problemele în prezent, dar vin și cu multe consecințe. Se știe că antibioticele creează și rezistență, problema rezistenței la antibiotic fiind o realitate dură, pe care OMS o semnalează.

Speranța vine de la antibioticele naturale. Un studiu publicat în Jurnal de Patologie Clinică, cercetătorii au confirmat ceva ce medicina tradițională știe de secole. Mierea este un antibiotic eficient. Studiul condus de Universitatea din Southhampton arată că mierea de Manuka elimină bacteriile chiar la concentrații mici.

Citeste si:

O soluție din apă și doar 3,3% miere de manuka a redus proliferarea bacteriană cu 70%!

Mierea de Manuka a fost testată și împotriva a 8 agenți patogeni problematici ai rănilor. Surprinzător, această miere a depășit performanțele antibioticelor, fără să inducă rezistență la bacterii.

Asta nu e tot. Un studiu prezentat de Academia americană de ORL arată cum mierea poate distruge bacteriile care cauzează sinuzita cronică.

Încă nu este clar mecanismul prin care această miere este atât de eficientă, însă cercetătorii spun că mierea are proprietăți speciale, de a preveni formarea biofilmului. Biofilmul este o structura complexă tri-dimensională creata de microbi, pentru a se proteja de acțiunea sistemului imunitar, bacteriofagi sau medicamente.

Biofilmul microbian a fost studiat încă din 1936, iar astăzi se consideră că el este implicat în cel puțin 60% din infecțiile cronice și 90% din infecțiile sistemice.

Biofilmul apare în  tractul gastrointestinal, placa dentară, infecții ca sinuzita, otita, amigdalita, fibroza chistică, endocardita bacteriană, infecția biliară cronică, prostatita bacteriană, cistita, osteomielita, infecții asociate dispozitivelor medicale, infecțiile spitalicești etc.

Mierea de Manuka este recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, fiind extrem de eficientă în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate. De altfel, acesta este singura miere medicinală din lume, certificată și recunoscută de către autoritățile medicale, în urma numeroaselor studii științifice extrem de riguroase.

Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă, iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și gust ușor caramelizat de eucalipt.

Mierea de Manuka are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), un compus ce îi oferă o putere antibacteriană cu totul neobișnuită. MGO™ se găsește în mai multe sortimente de miere, însă cea mai mare concentrație se află în nectarul florilor de Manuka.

O altă componentă ce îi oferă mierii de Manuka calități terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitățile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Așadar au fost dovedite proprietățile miraculoase ale mierii de Manuka, un super aliment care nu ar trebui să lipsească din nicio casă.

Asigurați-vă că este veritabilă, proprietățile miraculoase nu se găsesc și în cea contrafăcută. Este important să verificați sursa din care vă achiziționați acest tip de miere destul de costisitoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.