Oricine care ştie să gătească (sau măcar încearcă) ştie că puiul se spală înainte de a fi preparat.
Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity.
Carnea crudă de pui conţine Campylobacter, una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfecţii. Ştiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată.
Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungând pe mâini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde sunt conduse de apă. Apa este aşadar cel mai bun transportor pe care această bacterie îl poate avea.
Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gătitul la temperatură ridicată. De aceea, carnea de pui trebuie pătrunsă bine.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…
Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…
Luna Mai este dominat de energia Taurului pentru că Soarele, Venus și Jupiter se vor…
Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…
În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…
Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…