De ce refuză anumite cadre medicale vaccinarea? Ioana Mihăilă: „Este inadmisibil! Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar…”

De ce refuză anumite cadre medicale vaccinarea? Ioana Mihăilă: „Este inadmisibil! Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar…”

Ministrul Sănătății a declarat că, în contextul în care anumite cadre medicale refuză vaccinarea, la nivel de minister se studiază „diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare”.

„Nu va fi obligatorie dacă utilizăm acele pârghii, dar, da, studiem diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare. (…) Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar poate că o frecvență mai mare a testării și o obligativitate a testării, și o periodicitate crescută a testării personalului care este nevaccinat este un scenariu de abordat, dar toate acestea le discutăm în aceste zile și vom vedea pe care dintre ele le vom adopta”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit B1 TV.

De ce refuză anumite cadre medicale vaccinarea? Ioana Mihăilă: „Este inadmisibil!”

Ministrul Sănătății a vorbit și despre „lipsa de entuziasm” pe care o arată anumite cadre pentru vaccinare, explicând că este „inadmisibil” să refuze să se vaccineze o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți.

„Vorbim de personal care intră în contact cu pacienții și vorbim de personal care ar trebui să aibă o pregătire foarte consistentă în ceea ce înseamnă medicină bazată pe dovezi. Și atunci este inadmisibil ca o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți să refuze să se vaccineze.

Dar din nou vorbim și de un risc pe care noi dorim să îl controlăm în ceea ce privește expunerea pacienților la personal medical potențial infectat. Și, din acest motiv, analizăm mai multe scenarii prin care putem stimula această dorință de vaccinare a personalului medical.

Fie prin modificarea ordinului care reglementează prevenția infecțiilor asociate asistenței medicale, fie prin modificarea ordinului care reglementează redeschiderea spitalelor”, a mai spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Recent Posts

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

33 de minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

o oră ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

3 ore ago

Citeste si: