Sari la conținut

De ce refuză anumite cadre medicale vaccinarea? Ioana Mihăilă: „Este inadmisibil! Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar…”

ioana mihaila

De ce refuză anumite cadre medicale vaccinarea? Ioana Mihăilă: „Este inadmisibil! Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar…”

Ministrul Sănătății a declarat că, în contextul în care anumite cadre medicale refuză vaccinarea, la nivel de minister se studiază „diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare”.

„Nu va fi obligatorie dacă utilizăm acele pârghii, dar, da, studiem diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare. (…) Nu m-aș duce neapărat la pedepse, dar poate că o frecvență mai mare a testării și o obligativitate a testării, și o periodicitate crescută a testării personalului care este nevaccinat este un scenariu de abordat, dar toate acestea le discutăm în aceste zile și vom vedea pe care dintre ele le vom adopta”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit B1 TV.

Citeste si:

De ce refuză anumite cadre medicale vaccinarea? Ioana Mihăilă: „Este inadmisibil!”

Ministrul Sănătății a vorbit și despre „lipsa de entuziasm” pe care o arată anumite cadre pentru vaccinare, explicând că este „inadmisibil” să refuze să se vaccineze o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți.

„Vorbim de personal care intră în contact cu pacienții și vorbim de personal care ar trebui să aibă o pregătire foarte consistentă în ceea ce înseamnă medicină bazată pe dovezi. Și atunci este inadmisibil ca o persoană care are pregătire medicală și care transmite mai departe mesaje către pacienți să refuze să se vaccineze.

Dar din nou vorbim și de un risc pe care noi dorim să îl controlăm în ceea ce privește expunerea pacienților la personal medical potențial infectat. Și, din acest motiv, analizăm mai multe scenarii prin care putem stimula această dorință de vaccinare a personalului medical.

Fie prin modificarea ordinului care reglementează prevenția infecțiilor asociate asistenței medicale, fie prin modificarea ordinului care reglementează redeschiderea spitalelor”, a mai spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.