Cei care stau in zonele de campie sau de deal au auzit cu siguranta de paducel, un arbust cu fructe mici si rosii, care se utilizeaza in scop farmaceutic de foarte multa vreme.
Desi exista in jur de 250 de specii de paducel in intreaga lume, la noi in tara regasim doar cinci dinte acestea (fiecare are insa proprietati tamaduitoare).
In scop medicinal se folosesc fructele de paducel, dar si florile, cu care sunt adesea asociate in tratamente. Fructele se culeg in perioada septembrie-octombrie (inainte de a cadea bruma); recoltarea trebuie realizata cu grija, in saculeti din hartie sau panza, direct de pe crengi.
Fructele de paducel se usuca in strat subtire, la loc ferit de soare sau umezeala (dupa deshidratarea fructelor trebuie ca dintr-un kilogram de fructe proaspete sa ramai cu aproximativ 300 de grame fructe deshidratate).
Continuarea pe Lyla.ro
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…